Hopp til innhold

Får åpne sin egen vinstue

I Namsos får likevel Torunn Guldvik åpne sin egen vinstue, etter at politikerne sa ja til planene hennes i dag.

Torunn Guldvik

Torunn Guldvik får likevel åpne vinstue i Namsos.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Guldvik har møtt mye motstand både blant kommunens politikere og administrasjon siden hun lanserte planene om ei vinstue i en kjeller i Overhallsveien tidligere i år.

– En gledens dag

Men i dag sa politikerne i Namsos drift ja, men på visse betingelser.

– Dette er en gledens dag, sier Torunn Guldvik til NRK. Nå satser hun på å åpne dørene for publikum allerede i neste uke.

Men først må hun sørge for at sprinkleranlegg og seriekoblede røykvarslere er på plass før lokalene kan tas i bruk. Hun må også bedre tilgjengeligheten til kjellerlokalet, men her har hun fått en frist til utgangen av neste år med å ordne opp.

Mye godvilje

Dermed gikk et klart flertall av politikerne i mot innstillingen til rådmannen. Hun innstilte nemlig å på avslå søknaden om å få starte vinstua, som går under navnet Melkutsalget.

Guldvik har tidligere beskyldt politikerne for ikke å ville finne en løsning på saken, men i dag møtte hun mye godvilje.

– Ja, inntrykket mitt er at politikerne virkelig ville finne ei løsning, slik at vi kunne åpne dørene, sier hun.

Kunstutstilling

Kjellerlokalet kan ta i mot inntil 35 personer, og skal i tillegg til å være ei vinstue, også være et lokale for kunstutstillinger og annen underholdning.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Namsos, og mange har engasjert seg på Guldviks side. Det ble blant annet satt i gang en underskriftsaksjon til støtte for planene hennes.