Hopp til innhold

Reddet to ganger på tre dager

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

25 kuldegrader og sterk vind gjorde det vanskelig for kvinnen som ville krysse Trøndelag på tvers.

To ganger i løpet av tre dager måtte kvinnen fra Vestfold reddes på grunn av værforholdene i Selbufjella.

Frarådet å dra til fjells

Allerede på torsdag bad kvinnen om hjelp for første gang. Føret var dårlig og hun hadde ikke klart å nå fram til Prestøyhytta før mørket kom.

To skuterpatruljer rykket og fant henne nordvest for den ubetjente hytta. Redningsmannskapene tok henne med ned til bygda og frarådet henne om å dra til fjells igjen.

Det rådet fulgte hun ikke.

Den fjellvante kvinnen var godt utstyrt med GPS, kart, kompass og godt med klær. Men kvart over tre på lørdag fikk Røde Kors igjen en telefon fra kvinna. Da var hun usikker på hvor hun var.

Kaldt

Seks skuterpatruljer og et redningshelikopter rykket ut for å lete etter turgåeren. 18 timer senere blir damen funnet omlag to kilometer sør for Schultzhytta.

- Det var ganske begrenset hva vi fikk til å lete utover natta. Vi gjorde noen enkle søk og fikk avklart noen spor. Men det ble så kaldt at vi til slutt måtte inn i ei fjellhytte og varme oss, sier hjelpekorpsleder Per Einar Borseth.

Hva synes du om at kvinnen valgte å se bort i fra råd om å ikke dra ut igjen etter den første redningsaksjonen?

- Det er et fritt land. Det valget må hun stå for selv. Hun hadde vært på mange turer tidligere og virker å være i god form. Men prosjektet om å gå Trøndelag på tvers har hun skrinlagt nå, sier Borseth.