Hopp til innhold

Vil ha rassikring

Pressgruppa "Ny riksvei 714" reagerer på at samferdselsministeren nå lover ut penger til rassikring i Sunndal etter ulykka på søndag.

Bustlisundet i Snillfjord

Bustlisundet i Snillfjord er rangert som den mest rasutsatte vegen i Midt-Norge.

Foto: Audun Klev

Statens vegvesens rapport fra i fjor, viser at det er Bustlisundet i Snillfjord som er den aller mest rasfarlige strekningen i Midt-Norge.

- Når det finnes en rapport med en rangering av hva som er mest farlig og mest rasutsatt, bør pengene brukes og prioriteres etter det, sier Audun Klev - daglig leder for "Ny riksveg 714".

Bustlisundet verst

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har lovt penger til ranssikring i Sunndal etter raset i helga.

- Sunndal står i rapporten som en av de rassutsatte områdene i Midt-Norge, men Bustlisundet står øverst. Vi unner selvsagt Sunndal pengene, men hvis Sunndal får penger til rassiking, må riksveg 714 også få det, mener Klev.

- Bare faglig

Strategisjef Kjetil Strand i Statens Vegvesen region Midt, sier rapporten om de mest rasutsatte strekningene i Midt-Norge er en god faglig vurderingsrapport, men bare det.

- Fylkespolitikerne gjør sin egne prioriteringer. Vi ser at det ikke er samsvar mellom det fagrapporten sier og det politikerne prioriterer øverst på lista, sier Strand.