Hopp til innhold

Turnéstart på hjemmebane

Rock City i Namsos er fortsatt bare en byggeplass, men det skal huse Åge og Sambandet når de starter sin sommerturné i kveld.

Åge og Sambandet i Rock City Namsos
Foto: Espen Sandmo / NRK

I et gammelt nedlagt industrilokale er et senter for rock i ferd med å stige opp fra ruinene. Og i kveld får Åge Aleksandersen æren av å stå på en scene som er rigget til for anledningen. Det blir den første konserten noensinne i Rock City.

- Du veit den plassen her har jeg gått forbi mange ganger som guttunge. Jeg hadde aldri tenkt meg at jeg noen gang kom til å stå her og spille. Jeg synes dette er en god plan!

Den provisoriske scenen, og de mørke omgivelsene er helt perfekte for en rockekonsert mener den gamle namsosrockeren.

- Det er jo helt optimalt nå!

Åge og Sambandet i Rock City Namsos

Åge og Sambandet starter turneén sin på en provisorisk scene i Rock City Namsos.

Foto: Espen Sandmo / NRK

En stor scene skal på plass

Terje Tranås er med i Sambandet, og er daglig leder i Rock City Namsos. Han titter seg rundt med store øyne.

- Det lokalet her er jo så tøft, så det er synd at det ikke skal være med videre. Men nå står vi kanskje midt i hotellobbyen. Hehe.

Men når senteret står ferdig i slutten av 2009, skal det romme en konsertscene som skal kunne ta imot både kjente og mindre kjente band og artister.

Den nye plata "Katalysator" innvies

Når turneén starter i dag, er det startskuddet for en travel sommer med konserter over hele landet. Det er på tide at det hele starter i Namsos sier Åge. Og den nye plata "Katalysator" er ikke ordentlig i porteføljen til rockeren før den har vært en del av en turné.

- Det å stå på scenen er en kombinasjon av lyst og lidelse. Jeg er avhengig av dette jeg, har det så til de grader i blodet. En plate og en sang er aldri ferdig før jeg har spilt den på scenen.

- Det er klart jeg har sommerfugler i magen, men jeg storgleder meg. Det å få vist fram Rock City er helt suverent, sier Terje Tranås.

Åge og Sambandet i Rock City Namsos

Åge og Sambandet er klare for å reise Norge rundt med deres nye plate 'Katalysator'.

Foto: Espen Sandmo / NRK