Hopp til innhold

Trener dømt for overgrep

En kjent idrettstrener fra Trondheim er dømt til 8 måneders fengsel for seksuelle overgrep mot tre gutter.

Treneren har ikke vært til stede under rettssaken i Trondheim tingrett. Han skal etter det NRK kjenner til være i utlandet. I domsavsigelsen legger retten til grunn at mannen nærmest har gått i dekning.  

Overgrepene skjedde for 7 år siden, men ble ikke meldt til politiet før i fjor. Den ene gutten skal ha vært 14 år da overgrepene skjedde. De to andre var 15.

Erstatning

Treneren er også dømt til å betale 50 000 kroner i erstatning til den ene gutten og 25 000 til de to andre. Ofrene er i dag 22 og 23 år gamle.

Ingen av guttene tilhørte mannens idrettsmiljø, men traff han gjennom chatting på nettet. Treneren har jobbet med barn fra 13 år og oppover, men trakk seg i fjor. I sitt første politiavhør nektet han straffskyld. To måneder etterpå innrømmet han utuktig omgang med guttene.

Tingretten mener treneren hensynsløst har utnyttet et tillitsforhold etablert gjennom kontakt på internett, men mener det er formildende at han har tilstått og at det gikk 7 år før saken ble anmeldt og 8 år før den kom opp for retten.