– Tror Glimt kan rykke opp

Glimt tapte for bunnlaget Tromsdalen i helgen, men Glimt-spiller Tommy Knarvik tror fortsatt det gulkledde Bodø-laget kan komme på kvalifiseringsplass og rykke opp i eliteserien.

tommy knarvik

OPTIMIST: Tommy Knarvik har fortsatt tro på at Bodø/Glimt skal rykke opp i eliteserien.

– Alt ligger i våre hender fortsatt. Vi har alle tiders mulighet. Vi kan til og med kanskje klare oss med uavgjort i den siste kampen. Men vi må være skjerpet, sier han.

Årsaken til optimismen er formen til lagene som kjmeper i toppen.

– Dersom vi kommer oss til kvaliken kan alt skje. Vi er ikke så mye dårligere enn lagene vi har rundt oss. Det er veldig jevnt, dersom du ser på Mjøndalen, Ranheim og Sandefjord er vi jevngode alle. Det er helt åpent.

Tapte så det sang

Glimt tapte 0-3 i helgens viktige bortekamp mot Tromsdalen og seiler opp som det mest ustabile laget i 1.divisjon.

Forrige helg valset Glimt over serieleder Start som de knuste med 5-0 på Aspmyra. I helgen hadde de alt mot seg, fikk en mann utvist tidlig og måtte spille nesten hele kampen med bare ti mann i den svært viktige bortekampen mot et av bunnlagene, Tromsdalen (TUIL).

– Vansekelig med 11 mot 10

Cato Hansen

Cato Hansen.

– Det er vanskelig å spille 11 mot ti. Tromsdalen kunne scoret flere mål, og vi burde strengt tatt ha scoret et par mål vi også. Neste helg er det hjemmekamp mot Hødd. Da får vi se hvor fokusert de klarer å være i forhold til de også kjemper om opprykk i tillegg til at de har cupfinale, sier Glimt-trener Cato Hansen til NRK.no.

Og Glimt lover å være skjerpet når de går på banen.

– Vi går på banen for å vinne. Det er opp til oss selv hva vi klarer å få til, til Hansen.

Ble utvist

Kampen var bare 24 minutter gammel da Vieux Sane kastet seg inn i ei takling av TUILs Vegard Lysvoll, som var på vei inn mot Glimts 16-meter.

Dommeren hentet fram det røde kortet, og dermed hadde Sane pådratt seg sesongens andre røde kort. I tillegg har han pådratt seg åtte gule kort fra før.

Med ti mann på banen skulle Bodø-laget sikre seg tre viktige poeng, men slik gikk det ikke. I det 34. minutt ble Vegard Lysvoll felt nok en gangen etter å ha spilt vegg med lagkamerat Jonas Johansen. Denne gangen innenfor Glimts 16 meter og dommeren blåste straffe. Jonas Johansen satte ballen kontant i mål bak Glimt-keeper Jonas Kolstad.

Punkterte kampen

Etter sju minutters spill i andre omgang gikk TUIL opp til 2-0, etter scoring av Mohammed Ahamed.

Ti minutter senere punkterte hjemmelaget kampen da Vegard Lysvoll nærmest lobbet ballen over Jonas Kolstad i Glimt-buret.

Glimt fikk anledning til å pynte på det begredelige og ikke minst forsmedelige resultatet på overtid, da Daniel Berntsen ble felt innenfor TUILs 16-meter.

Magnus Sylling Olsen satte straffesparket håpløst til side for mål. En fattig trøst for Bodø-laget er at resultatene i et par av de andre kampene gikk Glimts vei. Og dermed beholder Bod-laget fortsatt 5. plassen på tabellen i 1. divisjon.