Hopp til innhold

Nordmann omkom i paragliderulykke i India

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norges Luftsportforbund setter ned en ulykkeskommisjon for å granske hva som skjedde da nordmannen Stein Palmer omkom i en paragliderulykke i India.

Stein Palmer omkom fredag 20. oktober norsk tid i en paragliderulykke i India, opplyser Norges Luftsportforbund på sine nettsider.

– Vi har fremdeles lite detaljer rundt ulykken, sier daglig leder i hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportforbund, Arne Håkon Hillestad til NRK.no.

Men de jobber nå for å finne ut hva som skjedde.

Mange nordmenn til stede

– Vi har satt ned en ulykkeskommisjon og skal granske ulykken. Det var mange nordmenn i India og noen av dem vet nok mer av hva som har skjedd, sier Hillestad.

Han har vært i telefonkontakt med flere av nordmennene, men telefondekningen i India er dårlig.

Det skal ha vært en annen paragliderpilot som fant den omkomne nordmannen, men han har luftsportforbundet ikke fått tak i.

Ifølge utenriksdepartementet skal ulykken ha skjedd i delstaten Pradesh i det nordlige India. UD bistår nå familien i Norge med praktiske spørsmål.

Aktiv pilot

Stein Palmer var aktiv flyger i Vesterålen hang- og paragliderklubb.

Palmer var tidlig i 50-åra, og østlending av opprinnelse. Han har bodd flere år i Nyksund og er godt kjent både der og i regionens luftsportmiljø. I år flyttet han og samboeren til Fiskenes på Andøya, skriver Vesterålen Online.

– Vi ber om forståelse for et ønske om ro til å ta inn over oss og bearbeide det faktum at vi har mistet en av våre aller kjæreste i en tragisk ulykke, sier faglig leder Fred Arne Fredriksen til avisen.