Hopp til innhold

Trekker seg fra all politikk

Leder av Nordland Høyre, Benn Eidissen, trekker seg fra all politisk virksomhet etter et sviende nederlag på nominasjonsmøtet i Bodø Høyre.

Benn Eidisen

Benn Eidissen ble vraket på møtet i Bodø Høyre og trekker seg fra all politikk.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

På møtet i Bodø Høyre tirsdag kveld ble Benn Eidissen vraket som førstekandidat til Stortinget. Han tapte med to stemmer for Odd Henriksen fra Fauske, og svarer med å trekke seg fra all politikk. Eidissen fikk 68 stemmer. Henriksen fikk 70.

– Etter å ha tapt nominasjonen i eget lokallag for en kandidat som kommer fra en annen kommune vil jeg selvfølgelig ikke fortsette. Selv om jeg ikke har noe vondt å si om han, sier Benn Eidssen.

Eidissen stilte som førstekandidat fra Bodø Høyre til Stortinget, og er også valgt som leder av Nordland Høyre for to år, men sier han vil trekke seg før tida.

– Jeg skal snakke med lederen av valgkomiteen i Nordland Høyre fordi jeg ikke ser noen grunn til å fortsette. For meg er det viktig å ha pondus og styrke til å jobbe for Nordlandssaker og Nord Norge-saker. Jeg kom aldri inn som leder for for å jobbe for meg selv, men for andre. Og når resultatet blir slik er det riktig at andre overtar, sier Eidissen.