Hopp til innhold

– Engasjementet har aldri vært lavere

Bodø/Glimts supportergruppe «Den Gule Horde» har mistet 600 medlemmer på få år. Nå krever de at klubben åpner seg for folket i Bodø igjen.

Supporterne retter kritikk mot Bodø/Glimt

– Vi mener det er på tide at det skjer noe i klubben. Det er for dødt i Bodø by, folk er ikke lenger engasjert, sier supporterleder Ada Krutnes.

I går sendte Den Gule Horde ut en pressemelding hvor de retter sterk kritikk mot klubben de elsker.

– Vi mener det er på tide at det skjer noe i klubben. Det er for dødt i Bodø by, folk er ikke lenger engasjert. Spillet er ikke bra nok, og resultatene er ikke bra nok. Da må noe skje, sier leder Ada Krutnes i Den Gule Horde til NRK.no.

– Ikke noe engasjement

Mens de jubler for cupfinaleplass i Tromsø, er stemningen en helt annen i Bodø.

Glimt drømte om opprykk, men ligger foreløpig på en 6. plass.

Christian Berg

Hverken Christian Berg...

Foto: Barbro Andersen / NRK
Bodø/Glimt-trener Cato Hansen

... eller Cato Hansen synes Bodø/Glimt er en lukket klubb.

Foto: Bjarne Hagen

Resultatet av det er tydelig på tribunene, som er mer glisne enn på mange år, og Den Gule Horde er redusert fra 700 til rundt 100 medlemmer på et par sesonger.

Krutnes roper ikke på trener Cato Hansens avgang, men hun vil at klubben skal åpne seg ut mot folket, slik den gjorde før.

– Folk i Bodø vet ikke hva som skjer innad i klubben og de ser ikke spillerne ute i bybildet. Det er ikke noe engasjement lenger, mener Krutnes.

– Før hadde Glimt store stands i sentrum lørdager med masse spillere. Nå er det to stykker fra administrasjonen som deler ut billetter. Men det er ikke det som får folk til å møte opp, fortsetter hun.

  • Hva synes du? Diskuter nederst i saken:

– Vi er ikke lukket

Glimt-kaptein og veteran Christian Berg er enig i mye av kritikken rundt de sportslige prestasjonene, men han avviser at Glimt er en lukket klubb.

– Vi spillerne er i hvert fall åpne for å prate med alle. Her på Aspmyra er det åpent hver dag. De som har mulighet må gjerne komme opp i kantina for å prate fotball, og jeg synes ikke det er noe i veien med åpenheten, sier han.

Også Glimt-trener Cato Hansen har et avslappet forhold til kritikken.

– Jeg synes det ok at de viser engasjement, men jeg tror vi skal jobbe i ro og fred med det vi holder på med, så får vi håpe Den Gule Horde blir fornøyd etter hvert., sier Hansen.

Tomme tribuner på Aspmyra

Tribunene på Aspmyra har i år vært tynnere besatt enn på lenge.

Foto: NRK