Hopp til innhold

Disse skal bli Europas beste i futsal

De regjerende norske seriemesterne i futsal, Vegakameratene, går nå inn i den innledende runden i UEFA Futsal Cup i Andorra. Målet er en plass i hovedrunden.

Brødrene Klausen i Vegakameratene

Brødrene Klaussen skal de neste dagene kjempe om en plass i hovedrunden i Riga i september. F.v: Thomas, Tor Christian, Jan Are og Lars Magnus.

Foto: Jonas A.Holberg

Vegakameratene imponerte stort da de spilte UEFA Futsal Cup i fjor, og klarte å avansere fra første gruppespill. Nå er den regjerende seriemesteren igjen klar for Europa.

– I morgen møter vi vertsklubben Encamp som er med i Europa for 6. gang, så i morgen må vi holde fokus sier, Vega-trener Kai Bardal.

Under sitt opphold i Andorra vil Vegakameratene møte lagene Encamp (Andorra), Shahumyan Yerevan (Armenia) og Yithzak Tel Aviv (Israel). Bardal og guttene har brukt mye tid på å forberede seg til de kommende kampene.

– I forkant har jeg sett mye videoer av israelerne. Yerevan fra Armenia har jeg bare sett klipp av, så det gjelder å få med seg noen live-kamper av dem her nede for å analysere spillet deres, sier Bardal.

– Fiendtlig stemning i fjor

Kaptein på Vegakameratene Jan Are Klaussen

Kaptein Jan Are Klaussen i action under tirsdagens treningsøkt. Reservekeeper Mathias Haugvik følger med i bakgrunnen.

Foto: Jonas A. Holberg

Da klubben deltok i UEFA Futsal Cup høsten 2011 ble de det første norske laget som noen gang har tatt seg videre til hovedrunden.

– Første kampen vår i fjor var mot hjemmelaget og det var et enormt leven. Det var en fiendtlig stemning hvor ting ble kastet inn på banen. Vi endte med å vinne kampen og det tok oss videre.

Det hører med til historien at laget til slutt endte sist i sin gruppe.

Hvis Vegakameratene skulle følge opp fjorårets suksess og ta seg videre til hovedrunden, går turen til den latviske hovedstaden Riga i september. Der vil de møte lag fra blant annet Latvia og Serbia.

Rutinerte spillere

Bardal tror det er en styrke for laget at de fleste som er med i år også spilte cupen i fjor. Laget har hjemreise på søndag, så det blir ikke mye opplevelser utenom det sporstlige sier treneren.

– Selv om ikke alle timene i døgnet går til trening og kamp så er det veldig varmt her nede og sola steiker. Det går mye krefter til trening, men tiden i mellom øktene bruker guttene til å slappe av, sier han.

Vegakameratene trener før UEFA Futsal Cup i Andorra

Trener Kai Bardal instruerer guttene under tirsdagens trening i Poliesportiu d’Andorra som tar 3-4000 tilskuere.

Foto: Jonas A. Holberg

Vegakameratene stiller følgende tropp under turneringen:
Kenneth Rakvaag
Martin Fløystad
Mathias Haugvik
Jan Are Klaussen
Petter Høvik
Lars Magnus Klaussen
Håvard Solem
Tor Christian Klaussen
Christopher Moen
Jonas Schei Wiseth
Espen Hanssen Wik
Kim Rune Ovesen
Thomas Klaussen
Andreas Nordby