Hopp til innhold

Snikfilmerne inn til politiavhør

Guttene som snikfilmet Roald Andersen mens han lette etter en bulk på bilen har i dag vært i politiavhør.

Roald Andersen rosa lapp

Roald Andersen fant en lapp på sin bulkede bil i forrige uke. Guttene har nå beklaget hendelsen.

Foto: Gro Smith

– Guttene har oppsøkt fornærmede og beklaget hendelsen, sier Hadsel-lensmann Trond Olsen til NRK.no

Filmet bileier mens han så etter skade

«Har bulket bilen din. Har ikke råd til å betale.... Sorry! God sommer»

Det var innholdet på den rosa lappen som satt klistret på bilen til Roald Andersen i forrige uke, meldte Vesteraalens Avis.

Andersen begynte straks letingen etter den omtalte bulken, og sammen med en annen mann fant de en skade på venstre bakskjerm som i følge Andersen ikke hadde vært der før.

Det Roald Andersen ikke visste, var at guttene som hadde festet lappen på bilen hans, filmet ham mens han så etter bulken.

Og så la de filmen ut på Facebook.

Hvem bulket bilen?

Det tok ikke lang tid før guttene som la ut videoen på Facebook ble sporet opp. Politiet i Hadsel har nettopp hatt de to post-it-guttene inne til avhør.

– Det viktigste var å få klarhet i hvem som festet lappen på bilen, hvorfor de gjorde det, og deretter å få en erkjennelse av de to guttene. Den delen av saken som omhandler skaden tar vi i etterkant for å fastslå hva som er fakta der, sier Trond Olsen.

– Har de to guttene bulket bilen til Roald Andersen?

– Guttene har ikke erkjent at de har skadet bilen til fornærmede på noen som helst måte.

Videre opplyser lensmann Trond Olsen at bilen skal undersøkes på et verksted for at politiet skal kunne stadfeste om skaden Andersen fant på sin bil er ny eller gammel.

Kan føre til bot eller konfliktråd

Selv om guttene angrer både på lappen og på filmen de la ut på Facebook, og til tross for at de har bedt fornærmede om unnskyldning, kan i verste fall hendelsen føre til straff.

– Straffen kan være bøter, og den kan være behandling i konfliktråd. Dette tar vi når påtalemyndighetene har vurdert saken.