Hopp til innhold

«Christian Radich» kommer til Trænafestivalen

– Den stolte seilskuten er en headliner i seg selv. Og til 10-årsjubileet kunne vi vel ikke fått flottere hedersgjest, sier festivalsjef Anita Overelv.

Christian Radich

ANKRER OPP PÅ TRÆNA: «Christian Radich» er hele 75 år i år og skal seile oppover langs norskekysten i sommer. Selvsalgt går turen til Træna.

Foto: Francesco G. Fantauzzi

«Christian Radich» er hele 75 år i år og skal seile oppover langs norskekysten i sommer.

– Og flaksen er at på sin ferd fra Bergen til Tromsø er de på Helgelandskysten og tar turen innom Trænafestivalen. Det vil bli god anledning for publikum og ta skuta i nærmere øyesyn med åpen båt og eget skjærgårdscruise i tiden de er i Træna, sier en entusiastisk Anita Overelv i en pressemelding.

«Gamle Salten» kommer også

Også den gamle lokalbåten MS «Gamle Salten» fra Bodø kommer til Trænafestivalen i år.

– Vi har forsøkt lenge, og endelig lykkes vi. Den er fullbooket og deres gjester kan forvente en fantastisk ni timer lang tur langs verdens vakreste kyst, skryter Overelv.

Utsolgt siden februar

Festivalsjef Anita Overelv

– Dette blir en tiårsfest i Trænas ånd, sier festivalsjef Anita Overelv om årets program.

Foto: Christian Nilsen

Allerede i februar, før en eneste artist var booket, ble Trænafestivalen utsolgt. Først i starten av mai var hele programmet for den velrenommerte øyfestivalens tiårsjubileum klart.

– Dette blir en tiårsfest i Trænas ånd, sier festivalsjef Anita Overelv om årets program.

Mange av årets artister har besøkt Træna tidligere, men er invitert tilbake i anledning bursdagsfeiringen. Manu Chau, Sivert Høyem, Moddi, Æ, og Mhoo er blant disse.

I tillegg kommer Ingrid Olava for å være kapellmester og fylle Kirkehellen sammen med sitt band, og Erlend Øye tar med seg prosjektet Whitest Boy Alive.

På Trænas Facebook-side er responsen på slippet variabel, og flere er skuffet over gjenbruken av artister.

– Det må vi bare tåle. Vi velger å lage en jubileumsfest. Træna har hatt trofaste ambassadører opp gjennom disse ti årene og vi vil feire oss selv og publikum ved å invitere dem tilbake. Vi er en inkluderende festival, så dette er i Trænas ånd, sier festivalsjef Anita Overelv.

– Unge og uoppdaget

Anita Overelv forteller at XRockeklubb fra Bodø skal også i år lage en «festival – i – festivalen» med musiske venner som spiller før storscena sveiver i gang blant disse er Antòn, Maiken Vembre, Rudi Nikolaisen & Lawra Somby (hvem husker ikke Lawras sjelsettende Ulve - joik i Kirkhelleren for noen år tilbake), Ingeborg Oktober, Randi Skjærstad og Viktoria Brønlund.

– Mange av disse er unge og uoppdaget, men det er før Trænafestivalen… Moddi og lokale Siv Ødegård m/band spiller konsert på MS Gamle Helgeland på den Kulinariske kulturreisen på torsdag. Og Nesnabandet QueDuhSka reggae - rocker Trænafyr på fredagen.

Også utenom musikkprogrammet, blir det Sirkusskole og show, breakdance kurs, trollparade, roskole, Toppturer til Trænstaven og barnekonsert.

– Nytt av året som kan være greit for publikum å få med seg er at Trænafestivalen blir cashless, det er et nytt kortsystem som erstatter de tidligere bongene, sier Overelv.