Hopp til innhold

Se Halvdans nye video

Neste fredag slipper den folkekjære artisten Halvdan Sivertsen (62) sin nye plate «Gjør det så gjerne». Se og hør den første smakebiten her.

De tre siste ukene har Halvdan Sivertsen vært i Store Studio i Bodø og spilt inn ny plate. Nå er plata klar og neste fredag er det åplateslipp.

Smakebiten i videoen ovenfor «Sau, værsyk og handlingslammet», som er produsert av News on Request, handler om vår kollektive dårlige samvittighet

Jeg ble veldig fornøyd med tittelen, «Sau, værsyk og handlingslammet», fortalte Halvdan Sivertsen til NRK.no i januar på 62-årsdagen.

Fnyser av AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

5. januar nådde Halvdan Sivertsen AFP-alderen på 62. Men istedenfor å tenke på pensjonisttilværelsen, gir bursdagsbarnet ut ny plate.

– Så lenge jeg får til å skrive sanger på vårt lille utsatte språk, føles det riktig å gi dem ut, sier han.

I vinden med Vinni

Hele Norges visekonge er i vinden som aldri før. Låten hans «Sommerfuggel i vinterland» med artisten Øyvind «Vinni» Sauviker Norges mest spilte. Hittil har opptaket av «Sommerfuggel i vinterland» hatt over 1,5 millioner visninger på You Tube.

Og neste uke kommer den nye plata.

– Melodier kommer lett. Tekstene derimot sitter langt inne, forteller den folkekjære artisten.

Tekstene på den nye plata en blanding av kjærlighet og politikk – i kjent stil.

– Jeg ser ingen grunn til å revolusjonere, verken på uttrykket eller formen. Men jeg håper hele tiden å komme meg et skritt videre i utviklingen, sier han.

Protestvise mot ny kullgruve

Halvdan Sivertsen i NRK Nordlands morgenradio. Fyller 62 år 5. januar

BALLONGER OG HELIKOPTER: Det vanket ballonger da bursdagsbarnet Halvdan Sivertsen gjestet NRK Nordlands radiostudio 5. januar i år.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Halvdan Sivertsen legger ikke skjul på at han ble fornøyd med låten «Sau, værsyk og handlingslammet», som er inspirert av Arbeiderpartiets ja til ny kullgruve i Lunckefjell på Svalbard.

– Det var et merkelig signal å sende ut i den verden vi lever i. Norge skal jo være en fanenasjon som skal satse på miljøvennlig gass, nettopp for å bekjempe den forurensede kullkraften.