Hopp til innhold

Slik feirer de nytt seriegull

For andre året på rad ble Vegakameratene eliteseriemestere i futsal. Og det feires med champagne i dusjen.

Vegakameratene feirer seriegull

CHAMPAGNE: Her feirer Vegakameratene med champagne i dusjen etter kamp. F.v: Hærøyfjerding Håvard Solem, vegværing Tor Christian Klaussen og Morten Ravlo fra Levanger.

Foto: Jonas A. Holberg, Vegakameratene.no

Jan Are Klaussen

Kaptein Jan Are Klaussen.

Foto: Jonas Holberg
Vegakameratene har gjort det igjen. Med seier 2-3 mot Kongsvinger i dagens kamp ble det klart. I år som i fjor ble det gull i den øverste futsalligaen for laget fra Helgeland.

– Det er utrolig deilig. Det føles faktisk bedre i år, fordi vi har klart å utvikle spillet vårt og blitt et bedre lag enn vi var i fjor, sier kaptein Jan Are Klaussen.

Klaussen er en av fire brødre som spiller på Vegakameratene. Alle var med mot Kongsvinger og kommer fra Vega i Nordland.

– Sliteseier

Laget møtte et Kongsvinger i poengnød på hjemmebanen sin i Tråstadhallen i Kongsvinger. Vegakameratene ledet 0-2, men hjemmelaget reduserte. Helgelendingene gikk deretter opp til 1-3, men også da kom Kongsvinger tilbake i kampen med redusering til 2-3.

Les også:

– Vi har spilt bedre kamper. Dette ble en skikkelig sliteseier mot et lag som kjempet godt hele veien. Vi fikk målene mot oss på ugunstige tidspunkter, så det er veldig bra av oss at vi klarte å sikre seiere og seriegullet.

Kan gå skeis

Det finnes en liten teoretisk mulighet for at det likevel kan gå skeis for laget fra Helgeland. Dersom Vadmyra, som ligger tre plasser ned på tabellen, vinner alle sine seks resterende kamper samtidig som Vegakameratene taper sine fire siste, kan de havne på samme antall poeng.

Men slik tabellen er nå har helgelendingene en imponerende målforskjell med 42 plussmål, mens Vadmyra har -7 i måforskjell. Det betyr at Vadmyra må bøtte inn mål mot sterk motstand i de neste kampene.

– Feiret med champagne

– Det skjer aldri. Vi sikret oss gullet med seieren mot Kongsvinger. I kveldens kamp mot Solør kan vi også gjøre det matematisk umulig med kun ett poeng. Vi har allerede feiret med litt champagne, sier kaptein Klaussen.

Helgelendingene spiller mot Solør kl.1900 og på lagets hjemmesider kan du følge kampen.

Vegakameratene vant eliteserien i futsal også i fjor, og ble i september samme sesong historiske da de som første futsalllag spilte gruppespillkamp i Champions League. Laget kvalifiserte seg gjennom en turnering i Bulgaria tidligere samme år.

Les også:

– Vil skape stemning

Det er også et av målene for neste sesong. I tillegg ga det mersmak å ha hjemmekamp på Helgeland. Vegakameratene spilte seriekamp mot Nidaros i Brønnøysundhallen i februar.

– Vi vil absolutt ha flere slike hjemmekamper i serien. Det handler om å skape futsal-stemning. Vi blir ikke lei av å vinne seriegull, og jeg håper det inspirerer folk i Nord-Norge til å følge med på idretten.

Vegakameratene slo Kongsvinger 2-3

Her er laget som sikret seg seriegull i dagens kamp mot Kongsvinger. Bak f.v.: Tor Christian Klaussen, Thomas Klaussen, Lars Magnus Klaussen, Kenneth Rakvaag, Morten Ravlo, Jan Are Klaussen, Aleksander Nielsen. Foran f.v.: Kai Bardal, Jonas Schei Wiseth, Espen H. Wik, Kim Rune Ovesen, Håvard Solem.

Foto: Jonas A. Holberg, Vegakameratene.no
Video Vegakameratene

Vegakameratene viser frem ferdighetene sine.