Hopp til innhold

Lagde skifilm i Lofoten med Aksel Lund Svindal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den unge filmskaperen Filip Christensen tok med seg Aksel Lund Svindal og lagde skifilm i Lofoten og Vesterålen. Det ble en opplevelse de ikke vil glemme. – Vi var målløse fra start til slutt.

Filip Christensen (23) er blant Norges mest lovende skifilmprodusenter.

Da han skulle lage «Being there», sin åttende film, tok han med seg Aksel Lund Svindal og noen av verdens beste frikjørere til Digermulen på Hinnøya. Bildene de da klarte å fange er ganske spektakulære.

– Det var det sykeste jeg har vært med på i løpet av åtte år med filmproduksjon. Vi hadde base i Digermulen og filmet i fjellområdene omkring, sier Christensen.

  • Les også:

– Utlendingene elsker det

 Filip Christensen

Filmprodusent Filip Christensen.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

Innspillingen er også gjort i Folgefonna, på Strandafjellet, i Sogndal, Black Diamond Lodge i Japan og i svenske Sundsvall.

«Being there» har vunnet priser både på filmfestivalen i Frankrike og Canada og har blitt vist for et verdensomfattende publikum.

Det er bildene fra Lofoten som har festet seg hos utlendingene, forteller Christensen.

– De som ikke er fra Norge blir satt ut når de ser bildene. Det er nok mange som vil dra dit å kjøre på ski.

Lund Svindal var med

Video -Ikke umulig å ta igjen

Aksel Lund Svindal.

Foto: Nyhetsspiller

Opptakene fra Lofoten ble gjort seint i mars i år. I løpet av to dager fikk skikjørerne frie tøyler i den vakre naturen.

– Det var utrolig innholdsrike dager. Først i etterkant har jeg skjønt hvor heldige vi var, sier Christensen som skryter av Aksel Lund Svindal.

– At et så stort navn klarer å fronte norsk frikjøring på en så god måte er utrolig viktig. Vi hadde to andre proffer med, som Aksel lærte mye av.

23-åringen forteller at også Lund Svindal var begeistret for naturen ute ved havet.

– Aksel sa til meg: Jeg tror ikke man får opplevd mer på to dager enn det vi fikk i Digermulen. Det forteller jo en hel del.

PS. «Being there» hadde premiere i Oslo tidligere i høst. 28. november settes den opp på Stokmarknes kino.

Frikjøring i Lofoten

– Det var det sykeste jeg har vært med på i løpet av åtte år med filmproduksjon. Vi hadde base i Digermulen og filmet i fjellområdene omkring, sier filmprodusent Filip Christensen.

Foto: fieldproductions.com