Hopp til innhold

Godstog sporet av i Nordland

Strekningen mellom Mosjøen og Trofors er fortsatt stengt, og blir tidligst åpnet for togtrafikk mandag 18. april.

Jernbaneverket på befaring der jernbanen raste ut

STORE KREFTER I SVING: Jernbanen får også merke vårløsninga godt. Slik så det ut da banen raste ut i mai 2010.

Foto: Helge Lyngmoe

Det jobbes med å reparere skinnegangen etter godstoget som sporet av tidligere i ettermiddag. Stengningen betyr at enkelte tog er innstilt og erstattet med alternativ transport, opplyser Jernbaneverket søndag kveld.

Sporet av

Et avsporet godstog ved Mosjøen medførte trafikkstans på Nordlandsbanen søndag ettermiddag. – Vi jobber med å frakte våre passasjerer med alternativ transport, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til nrk.no.

Lundeby hadde ved 15-tiden søndag ettermiddag lite informasjon om hvordan kvelden vil se ut for de som skal ut og reise med tog mellom Trondheim og Bodø.

- Vi avventer informasjon fra Jernbaneverket, sier Lundeby.

Les også: Her henger Nordlandsbanen

Utglidning under sporet

Utfallende fyllmasse på linjen som følge av store nedbørsmengder var årsaken til avsporingen. Ingen ble skadet i hendelsen, som skjedde mellom Mosjøen og Trofors stasjon ved 14-tiden.

– Persontogene søndag vil foreløpig bli erstattet av alternativ transport. Det er uklart hvor lang tid det tar å reparere sporet, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Han forteller at det er en vogn i midten av godstoget som sporet av. - Det vil ikke by på så store problemer å få toget på skinner igjen, men vi må jo reparere selve sporet før trafikken kan gå som normalt igjen.

Uvisst når strekningen åpner

Strekningen mellom Mosjøen og Trofors er stengt inntil videre. Det er et godstog som har sporet av, som er årsaken til stengningen. Det er foreløpig uvisst når strekningen kan gjenåpnes.

Konsekvensene for de som reiser med Nordlandsbanen søndag kveld er trolig at det blir satt mellom buss Mosjøen og Trofors, om ikke banen blir ryddet innen da.

Bare for noen få dager siden åpnet Nordlandsbanen ved Hommelvik, etter at sporet var stengt på grunn av ras.