Hopp til innhold

Widerøe-fly måtte nødlande

Kort tid etter at flyet hadde tatt av fra Bodø lufthavn, måtte piloten slå alarm, og nødlande på rullebanen.

Widerøe

Ingen kom til skade da et Widerøe-fly på vei fra Bodø til Lofoten måtte nødlande torsdag. Illustrasjonsbilde.

Foto: Jens Kyed / NRK

Ved flyplassen ble det slått full alarm, etter at piloten varslet om motorproblemer under avgang. Da flyet, som var på vei fra Bodø til Lofoten, var kommet i luften, bestemte piloten seg for å snu.

– Under avgang merket kapteinen det at han hadde sviktende motorkraft på den ene motoren. Han valgte da å skru motoren av og snu, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Mayday

Kapteinen erklærte mayday, og gjennomførte en kontrollert nødlanding litt etter klokken halv tre. I følge Widerøe var det 24 passasjerer fra Norge og England ombord, og et mannskap på tre. Ingen kom til skade under hendelsen.

Så langt er det uklart hva som gikk galt med Widerøe-flyet før eller under avgang, men Kongsteien sier det kan dreie seg om vibrasjoner i propellen.

– Foreløpig vet vi ikke det. Det er en av de tingene vi skal undersøke, når flyet nå skal inn i hangar, sier Kongsteien.

– Hva skjer videre med passasjerene?

– Vi har bra reservekapasitet, så vi setter opp en ny maskin, sånn at de kommer seg videre. Resten av kabalen skal også gå opp, lover Kongsteien.

– Passasjerene ble debirefet etter landing, og fikk også tilbud om individuell oppfølging, hvis det var noen som ønsket å snakke med noen av mannskapet eller kapteinen. Det var det ingen som ønsket

Propell-trøbbel

Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien

Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Foto: Widerøe