Hopp til innhold

- Fiskebåten forsvant under føttene deres mens jeg snakket med dem

Det ble noen dramatiske minutter på fiskebåten «Fløgrunn» etter at de kolliderte med et russisk containerskip like før midnatt torsdag.

Fløgrund

BLE RENT I SENK: Et tankskip skal ha truffet fiskebåten «Fløgrunn» foran rorhuset på babord side, forteller en av eierne av fiskebåten.

Foto: Frank Iversen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fiskebåten «Fløgrunn», hjemmehørende i Leines Steigen, gikk ned utenfor Båtsfjord i Finnmark klokken halv tolv i natt.

Agnar Lyng, styreformann i Utflesa Kystfiske som eier båten, snakket med skipperen like etter kollisjonen.

– Det vi er blitt fortalt, er at et russisk lasteskip eller containerskip kom inn på babord side, og dermed hadde de vikeplikt. Og det var det som gjorde at de ble truffet foran rorhuset på babord side, og tok inn vann i lugaren fremme og i maskinrom akter. Det er informasjonen jeg har fått fra skipperen så langt, sier Agnar Lyng.

Dramatiske minutter

Det var tre personer ombord i «Fløgrunn». Hovedredningssentralen for Nord-Norge sendte redningskøyta ut til fiskebåten med en gang de fikk beskjed om ulykka, og tok båten på slep for å gå inn til land.

Den yngste av mannskapet på tre gikk over i redningsskøyta, mens de andre to holdt seg i fiskebåten. Men slepet gikk ikke som planlagt, forteller styreformannen som hadde skipperen på telefonen da båten gikk ned.

– Jeg satt med inntrykk av at skipperen mer eller mindre kastet telefonen fra seg og sprang. Båten var jo på slep, og da det hadde gått noen minutter så klarte de sikkert ikke å holde på lensene og da sank båten under beina på de. De to som var igjen ombord ble liggende i vannet i ti-femten minutter før de ble plukket opp, sier Lyng.

Fiskerne kom til slutt trygt i land i Båtsfjord, og alt skal etter sigende stå bra til med alle tre.

Kystvakta forsøkte fredag morgen å komme i kontakt med et russisk containerskip som skal ha vært i området da ulykka skjedde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.