Hopp til innhold

Kvinne drept av toget

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var den 19 år gamle Isabell Vikdal bosatt i Mosjøen som omkom natt til lørdag etter at hun ble påkjørt av toget like nord for Mosjøen.

Det var like før klokken 4 i natt ved Baustein, mellom Halsøy og jernbanestasjonen i Mosjøen, at et nordgående godstog kjørte på henne.

Etterforsker videre

Hun befant seg på linja sammen med ei venninne som kom fysisk uskadd fra ulykken.

- Venninnen har ennå ikke blitt avhørt på grunn av hennes tilstand. Hun er naturlig nok preget av ulykken, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken ved Helgeland politidistrikt. Hun blir tatt hånd om av helsepersonell.

Politiet etterforsker saken på vanlig måte, og har gjort endel undersøkelser i natt. - Vi blir også også å foreta flere avhør, sier Løkkebakken.

- Hva slags teori jobber politiet ut fra i denne saken?

- Politiet holder alle muligheter åpne, men jobber ut fra at dette er en ulykke. Det er ingen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart, sier Løkkebakken.

Politiet har i hele dag etterforsket ulykka for å bringe klarhet i hvorfor de to kvinnene befant seg ved jernbanen da ulykka skjedde.

– Vi har gjennomført en del tekniske undersøkelser og avhørt folk i dag. Det kommer vi til å fortsette med i morgen, sier Løkkebakken til NRK.

- Tragisk situasjon

Det var et godstog fra CargoNet som traff jenta, bekrefter Bjarne Wist, direktør for informasjon og samfunnskontakt.

- Vi kan bekrefte at det har vært to personer i sporet ved Mosjøen da ett av våre tog kom, og én av de to ble påkjørt med fatale konsekvenser, så dette er en veldig tragisk situasjon for oss også.

Prøvde å nødbremse

Ifølge Wist ble det foretatt en full nødbrems på toget da lokføreren oppdaget de to jentene i sporet. - Men dette er jo tunge tog, som tar lang tid å stoppe, så det var dessverre ikke tilstrekkelig.

Lokføreren ble umiddelbart tatt ut av tjeneste, og får støtte og oppfølging av bedriftshelsetjenesten. - Det er ingenting som tyder på at han har forårsaket dette på noen som helst slags måte.

- Dette er en dypt tragisk hendelse også fra lokførerens side, understreker Wist. - Vi legger stor vekt på å ta vare på vedkommende på best vis, både gjennom bedriftshelsetjeneste og kollegastøtte.

Ofte folk i sporet

CargoNet har ingen statistikk på hvor ofte folk blir påkjørt av toget, men infomasjonsdirektør Bjarne Wist sier det er et generelt problem at folk krysser spor eller går i sporene.

- Det er et generelt problem, og det jobbes mye både for å opplyse folk, og for å fysisk hindre at folk skal gå i sporet, så dette er jo en trist dag, uten tvil.

Politi og havarikommisjon vil granske hendelsesforløpet videre.

Mangler gjerde ved ulykkesområdet

Jernbaneverket skal nå undersøke hvordan jenta kom seg inn på sporet. Generelt får de få meldinger om personer som krysser jernbanesporet i dette området.

– Vi skal nå undersøke om dette er en "naturlig" overgang for folk. Det sier fungerende banesjef i Jernbaneverket Jan-Birger Almåsbro til NRK.

Ifølge jernbaneverket er det bare delvis gjerde ved ulykkesområdet og enkelte plasser er gjerdene dårlig vedlikeholdt.