Hopp til innhold

Se Alta-spiller gå amok på Aspmyra

Slo ned Glimt-spiller mens dommeren holdt oppe det røde kortet. Se TV-bildene!

Video Glimt-Alta, oppgjør med nevene

Det ble harde tak i søndagens kamp mellom Bodø/Glimt og Alta. Bodø/Glimt vant kampen 2-0, men det ble en seier med en viss bismak. For ute på banen gikk det en kule varmt for en av Alta-spillerne, nemlig 23 år gamle Aziz Idris fra Gana.

Måtte bæres av banen

Det startet med at han i første omgang taklet Bodø/Glimts Stefan Johansen så hardt at Johansen måtte bæres av banen. Johansen kom aldri tilbake i kampen. Denne episoden førte til at publikum på Aspmyra pep hver gang Idris var i nærheten av ballen.

Over i andre omgang gikk det fullstendig galt for Alta-spilleren. I en duell om ballen med Bodø/Glimts Håvard Sakariassen, brukte han høyrehånda til å slå ned Sakariassen. Dommer Bernt Bruheim sto to meter unna og var aldri i tvil om at han skulle dra opp det røde kortet til Aziz Idris.

Kokte over

Men Idriz gav seg ikke med det. For en som var i umiddelbar nærhet da Sakariassen ble slått ned, var Bodø/Glimts Daniel Stensland. Han var tydeligvis svært opprørt over det som skjedde og pekte på Idris for å få han ut av banen. Dermed kokte det over for Idris for andre gang. Samtidig som han ser på dommeren og det røde kortet, slår han Stensland rett ned med knyttet neve. Stensland går i bakken, mellom kranglende Alta og Bodø/Glimt-spillere.

Idris nekter å forlate banen og må tvinges vekk av sine lagkamerater.

Treneren forsvarer Idris

Alta trener Aasmund Bjørkan forsvarte Idris etter kampen.

– Jeg synes synd på han. Idriz fikk et trøkk på seg i denne kampen som han ikke fortjente. Det var en en uheldig situasjon der Aziz uforskyldt skadet en Glimt-spiller (Stefan Johansen), og derfra og til han ble utvisst ble han pepet på hver gang han var involvert i spillet. Folk overdrev pipingen, og derfor mener jeg han fikk en litt urettferdig behandling av publikum sier Bjørkan.

Det vil bli avgjort i morgen ettermiddag hvilken straff Alta-spilleren kommer til å få. Kl. 16.30 tirsdag skal disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund ha møte der denne saken vil bli behandlet.