Dramatikk på Aspmyra

Altaspiller slo ned to spillere og gikk amok mot Bodø/Glimt søndag kveld. Også treneren ble utvist.

Det ble ingen velspillt kamp på Aspmyra stadion i kveld, men det ble mye dramatikk i de nittifire minuttene kampen varte. Etter første omgang ledet Bodø/Glimt helt fortjent 1-0 etter mål av Håvard Sakariassen.

Utvist trener

Over i andre omgang kom de dramatiske hendelsene på rekke og rad. Det startet med at den tidligere Bodø/Glimt spilleren og nåværende Altatrener Aasmund Bjørkan ble visst bort fra Altabenken og opp på tribunen.

Det var fjerdedommeren som fikk med seg at Bjørkan slengte en vannflaske i bakken som en protest mot en avgjørelse fra hovedommeren. Dermed måtte Bjørkan sette seg blandt publikum på tribunen, og fra tribuneplass fikk han se at det kokte til de grader over for en av spillerne sine.

Slo ned spiller

Alta spilleren Aziz Idris fra Gana går fullstendig amok, 23 åringen slår først ned Håvard Sakariassen. I diskusjonen som oppstår etter den hendelsen, så topper han det hele med å slå Daniel Stensland rett ned. Idris er så sint at han ikke vil forlate banen, men blir beordret i garderoben av egen lagledelse.

Tre minutter etter denne hendelsen, så fortsetter dramatikken på Aspmyra stadion når Bodø/Glimt blir tildelt straffespark. Normalt sett er det Thiago Martins som skal ta straffesparkene, men han spillte ikke i denne kampen. Dermed var det Trond Fredrik Ludvigsen som skulle ta straffen, men Mounir Hamoud "kuppet" straffesparket. Han tok ballen foran Ludvigsen , la den på krittmerket og skjøt ballen utenfor.

– Mounir stiller nå i kø bak meg som straffeskytter i fremtiden, sa trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen om Hamouds egenskaper fra 11 meters merket.

Økte til 2-0

Bodø/Glimt dominerte stort i begge omgangene, og produserte masse muligheter. Men det var ikke før i det siste ordinære spilleminuttet at de fikk ballen i mål for andre gang. Og det var etter en kraftprestasjon av Håvard Sakariassen, som ordnet målet nesten på egen hånd.

Sakariassen vinner en litt vanskelig ball på venstre siden helt nede med kortlinja, han klarer å slå ballen inn foran mål. Der inne ligger Anders Karlsen og venter, og han breisider inn sitt første mål for året.

Dermed ender det med en 2-0 seier til Bodø/Glimt over Alta, og det blir tre poeng til de gulkledde i den første høst kampen.

Ikke fornøyd

Kåre Ingebrigtsen var etter kampen ikke fornøyd, på tross av seier. Ingebrigtsen mener Glimt skulle vunnet med flere mål og utnyttet de overgangsmulighetene de hadde i kampen.

– Det er fortsatt mye å jobbe med før dette blir bra, sier Ingebrigtsen til NRK.

Målscorer Håvard Sakariassen var mer fornøyd.

– Vi er på gang, og vi har fått den starten på høstsesongen vi håpet på, sier Sakariassen.

Oppgitt altatrener

Alta trener Aasmund Bjørkan var oppgitt over tapet, og strenge dommeravgjørelser.

– Å bli bortvist fra trenerbenken fordi man kaster en vannflaske i bakken var helt nytt for meg, sier Bjørkan.

Om det faktum at Alta spilleren Aziz Idris slo ned to Bodø/Glimt spillere hadde Aasmund Bjørkan dette å si:

– Idris ble psyket ut av publikum på tribunen som pep på han igjennom hele kampen.

Det var 2485 tilskuere som så kampen mellom Bodø/Glimt og Alta.