Hopp til innhold

Nostalgi-tripp for Joddski

I kampen om å tolke Pelle Parafins Bøljeband slo Joddski både Leif Ove Andsnes og Mari Boine.

Jørgen Nordeng

NY PLATE: Jørgen 'Joddski' Nordeng ble inspirert av 'Bøljebandet' i en av låtene på sin nye plate 'Krig og Kjærlighet'

Foto: Rune Bendiksen

På det nye albumet «Krig og Kjærlighet» har Joddski fått med seg Ida Maria på en re-make av Tramteateres klassiker Serum Serum fra tv-serien som ble sendt i Halvsju i 1980.

– Tramteateret og Pelle Parafins Bøljeband var min første musikkopplevelse. Det var det man hørte på før man oppdaget KISS tidlig på 80-tallet. Produsenten min, Tommy Tee, hadde også stått i garasjen sammen med kameratene og lekt at de var Pelle Parafins Bøljeband, sier Joddski.

Rocka og kul

Joddski våknet med sangen i hodet en morgen han var på hytta ved Vatnvatnet, men tenkte først at den ikke passet i det hele tatt.

– Men hvis vi gjorde det skikkelig, så kunne det funke. Jeg har hatt lyst til å jobbe med Ida Maria lenge, men det har ikke passet før. Hun er en av de største artistene fra Nordland, og er ei rocka og kul dame, mener Joddski. Sannhetsserum har også fått god mottakelse fra Bøljebandet selv.

– Jeg har snakket med både Pelle Parafin og Leon Latex, de synes det er kjempekult, sier Joddski til NRK Nordland.

Flaut

Leon Latex, alias Anders Rogg, bekrefter.

– Jada, jeg møtte Jørgen tilfeldigvis i et radiostudio forleden. Det var jo på høy tid at Tramteateret blir klippet opp og satt sammen på den måten.

– Det er mange som husker Bøljebandet?

– Ja, jeg tør ikke nevne det en gang, det er så flaut.

– Åh, kom igjen!

– Nei... det er mange nåværende størrelser som sier de vokste opp med Tramteateret. Leif Ove Andsnes, Mari Boine... Men jeg tror ikke det er noen som har gått så langt som Joddski, sier Rogg. Han anbefaler for øvrig en annen låt til neste mann ut.

- «Ingenting er for seint». Den kan jeg anbefale til alle rytmeglade remiksere!

Se originalen her:

Video nsps_upload_2010_2_18_15_13_54_2078.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Neppe allemannseie

Mottakelsen av plata "Krig og Kjærlighet" er blandet, fra terningkast 2 i Bergens Tidende, til femmer i VG. Om det blir noen kommersiell effekt av Team Joddski og deltakelsen i Det store korslaget på TV2, er ikke Joddski så sikker på.

- Det trenger ikke nødvendigvis å funke. Flere vet hvem vi er, og vi har fått flere konserttilbud. Jeg merker jo at det er folk som aldri ville forvillet seg på en Tungtvann-konsert som følger med.

- Vi får se, sier Joddski.

Hør Joddski og Ida Maria i Sannhetsserum: