Hopp til innhold

Flere trafikkuhell

Snø og slaps har gitt vanskelige kjøreforhold og ført til flere trafikkuhell lørdag.

Utforkjøring

Ingen ble alvorlig skadet, da denne stasjonsvognen kjørte av veien i Gullesfjordbotn lørdag. Bilen hadde vinterdekk, men svært vanskelige kjøreforhold fører likevel til farlige situasjoner i trafikken.

Foto: Marius Birkeland, Vesterålen Online

Fem somaliere ble sendt til sykehuset på Stokmarknes etter at stasjonsvognen de satt i kjørte av vegen på E 10 i Gullesfjordbotn lørdag morgen.

- Årsaken er ikke klar, og saken blir etterforsket. Men det var vanskelige kjøreforhold på stedet, sier operasjonsleder Randi Fredly ved politiet i Harstad.

To av passasjerene måtte fraktes vekk fra ulykkesstedet på båre, men ingen av de fem fikk alvorlige skader. Bilen de satt i var norskregistrert, var godt skodd med vinterdekk opplyser politiet.

Flere trafikkuhell

En polskregistrert bil med sommerdekk kjørte av veien på E10 ved Bogen i Ofoten i dag tidlig. Det var tre personer i bilen, og to av dem, en mann og hans 13 år gamle datter, ble fraktet til sykehus. Heller ikke her er det snakk om alvorlige skader.

- Vi har også fått melding om et trafikkuhell i Andøy, men det var uten personskader. Føret varierer nok litt fra sted til sted, men det er klart at vinteren har kommet, sier Fredly.

Fredag kveld ble fire personer sendt med ambulanse til legevakten i Rana, etter en utforkjøring på E12 i Mo i Rana.

Vegtrafikksentralen ber særlig folk i Salten være obs på snøfall og dårlig føre på vegene.

Advarer bilistene

- Mange steder er det snødekke, så folk bør være oppmerksomme nå. Det har vært spesielt ille i Salten, sier Grete Turmo Hatten ved Vegtrafikksentralen i Mosjøen.

På Saltfjellet er det null grader, snødekke og sporete vei, forteller Turmo Hatten. Hun har vært nødt til å kalle inn ekstra mannskap for å ta seg av alle henvendelsene fra publikum i dag.

Også politiet ber folk ta det rolig, og være oppmerksomme på føret langs veien i fylket.

Vogntogene står

I tillegg til at flere personbiler har kjørt av veien, sliter også vogntogene på det vanskelige føret. To vogntog står fast i Bustneslia i Rana, og ett kjørefelt er stengt. I tillegg står et vogntog fast på Saltfjellet, men veien er fortsatt åpen.

- Det er mange som ringer. Men jeg har fått beskjed om at alle brøytemannskaper er ute. Da blir E6 prioritert, sier hun.