Hopp til innhold

Avviser falsk bjørnehistorie

Mange tviler på historien til ekteparet som hevder de ble omringet av bjørn natt til mandag. Men ekteparet fnyser av tvilerne, og er bombesikker på at de virkelig møtte bjørn.

Video nsps_upload_2009_7_9_10_50_48_469.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

BOMBESIKKER: - Jeg vedder nesten ungene mine på at det var bjørn som omringet oss. Så sikker er jeg, sier Anders Skov.

- Vi henger oss ikke opp i hva folk sier. Vi vet hva vi har sett og er ikke i tvil.

Kommentarene har haglet inn på alle landets nettaviser etter at ekteparet Anders og Tina Skov hevdet de ble omringet av fire bjørner natt til mandag. Mange tviler på historien deres.

Les også: Ordføreren i Beiarn krever granskning

- Vi er to voksne normale mennesker som har stått og sett på bjørn i sju timer i strekk. Her er det ikke snakk om jerv, gaupe eller andre dyr, sier Anders Skov.

Flere søk uten resultat

Statens Naturoppsyn har flere ganger vært øverst i Beiardalen denne uken for å lete etter de tre bjørneungene og binna. De har ikke funnet noen spor i området som tyder på at det er bjørn der.

Les også: Ingen spor etter bjørnene

- Vi kan selvfølgelig ikke avvise noe, men heller ikke dokumentere at de har sett fire bjørner her. Man har gjennomført flere søk med hund uten resultat, sier rådgiver Geir Heggmo i Statens Naturoppsyn.

- Eksperter kan si hva de vil. Vi har en million teorier selv på hvorfor de ville omringe oss, men det er i alle fall ikke noe tvil om at de var der, sier Anders Skov.

Tina Skov og Anders Skov

KOMMENTARER: - Jeg bruker selv å synse en del på nettaviser, så dette henger jeg meg ikke opp i, sier Anders Skov.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Imponert over egne bilder

- Der! Ser du den? Der har du bjørnen, Tina!

For første gang ser de sine egne videoopptak fra natt til mandag. Mange har kommentert at de ikke ser noen bjørn på filmene som har vært vist i tv-reportasjene om bjørnehistorien, men ekteparet er ikke tvil.

- Disse bildene har vi bare ventet på å få se, sier Tina Skov.

- Jeg er faktisk litt imponert over kvaliteten på bildene. De ble bedre enn jeg hadde fryktet, forteller ektemannen.

Mediakjør

De siste døgnene har ekteparet fra Tverlandet opplevd et enormt mediekjør. Alle vil lese og høre om den utrolige historien. Det har tatt på for ekteparet.

- Selv om det er Anders som har tatt seg av de fleste henvendelsene, kjenner jeg at jeg er sliten og utbrent, sier Tina Skov.

- Man må gjenfortelle og gjenfortelle. Jeg har hatt tett opp mot 400 telefoner og 200 sms, sier ektemannen.

Anders Skov

LEK MED UNGENE: - Datteren vår har plutselig blitt veldig opptatt av bjørn, forteller ekteparet.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Skal lete selv

Ekteparet nekter å gi seg på at det var bjørn som omringet dem, så nå planlegger de selv å dra tilbake og lete etter bjørnene.

- Vi skal opp igjen øverst i Beiardalen, mest sannsynlig sent på kvelden, for å se. Vi skal overnatte i en hytte i nærheten og gå opp i lia og lete etter bjørnene. En mor med tre unger kan ikke gjemme seg.

Og til alle som tviler på historien deres har ekteparet en klar beskjed.

- Dette er så lagt fra en bløff du kan komme. Bjørnene kommer til å bli observert igjen, det er bare snakk om tid, sier Tina Skov.

- Vi hadde jo aldri satt oss på en klippe etter å ha gått bare 25 minutter, og så ringe Sea King for å fortelle at vi må bli reddet fra fire bjørner, hvis det ikke hadde vært sant, avslutter Anders Skov.

Video nsps_upload_2009_7_7_8_37_10_334.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se TV-saken fra mandag 6.juli.