Hopp til innhold

Ordføreren i Beiarn krever granskning

- Vi vil ha en forklaring som er til å stole på, sier Ordfører Frigg Ottar Os i Beiarn.

Frigg Ottar Os, ordfører i Beiarn

I TVIL: Ordfører Frigg Ottar Os krever at bjørnehistorien i Beiarn undersøkes nærmere.

Foto: NRK

Ordføreren krever at historien om ekteparet som følte seg trua av bjørn i går, må undersøkes nærmere.

Les også: Ingen spor etter bjørn

Se tv-saken her:

Video nsps_upload_2009_7_7_8_37_10_334.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ekteparets versjon spriker kraftig fra Statens Naturoppsyn sine undersøkelser, der de ikke fant et eneste tegn på at det hadde vært bjørn i området.

I tvil

- Nei, hva skal man tro? Noen har observert fire bjørner. Samtidig har Statens Naturoppsyn vært på plassen og kan ikke dokumentere noen ting. Da blir jeg i tvil om hva som har egentlig har skjedd, sier Os.

Det var natt til mandag at et ektepar ble hentet ut fra Beiardalen med redningshelikopter fordi de hevdet at fire bjørner hadde omringet dem da de var på tur. Ingen andre har sett tegn til bjørn, og Os stusser over at ingen undersøkelser sålangt kan bekrefte parets historie.

- Det er grunn til å være årvåken her, men samtidig er det jo et tankekors at SNO sine undersøkelser ikke viser noen ting. Det er rart, sier ordføreren.

Venter på rapport

Politioverbetjent i Salten politidistrikt, Vidar Lundaas, sier de vil vente på rapporten fra Statens Naturoppsyn før de eventuelt går videre med saken.

- Det må vi ta stilling til når rapporten kommer og når vi ser hva som står i den. Vi har forholdt oss til den meldingen som kom inn og tatt den alvorlig. Men vi har registrert at både overflyging med Sea King og søk gjennom SNO ikke har resultert i observasjon av bjørn, sier Lundaas.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med paret i dag.