Knust av gamleklubben

Steinar Nilsen hadde en mareritt-kveld på Brann stadion mandag.

Sigurd Rushfeldt scorer

Sigurd Rushfeldt scorer for Tromsø.

For Brann-trenerens tidligere klubb Tromsø nærmest utraderte Brann i Bergen søndag, og vant 4-2.

Anført av spissparet Morten Moldskred og Sigured Rushfeldt ledet Tromsø 4-1 før kampen var halvspilt.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

16 elleville minutter

Kampen var jevn og begge lag hadde til dels store målsjanser den første halve omgangen.

Men gjestene hadde noe som hjemmelaget ikke hadde: Giftige goalgettere.

Morten Moldskred scorer mot Brann

Morten Moldskred scorer ett av sine to mål for gjestene.

I løpet av 16 minutter scoret duoen Moldskred og Rushfeldt to ganger hver, og det stod plutselig 4-0 til Tromsø.

På det første var Moldskred frampå da Håkon Opdal gav retur, på det andre var det Kristjan Ørn Sigurdsson som dempet en ball og la den til rette for Rushfeldt som scoret fra 10-11 meter, det tredje kom da Moldskred tok imot el lang klarering fra Mika Koppinen og rundet alt og alle før han scoret, og det fjerde da Moldskred spilte fri Rushfeldt som kunne trille ballen i åpent bur.

Sigurd Rushfeldt er nå oppe i 150 eliteseriemål i karrieren - 16 bak Harald Martin Brattbakks rekord på 166 mål.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tre minutter før pause ble Azar Karadas felt, og Olafur Ørn Bjarnason satte den påfølgende straffen trygt i mål.

Brann ble aldri direkte utspilt i denne førsteomgangen, og tallet på målsjanser var nokså likt. Men forsvaret deres var stadig på gyngende grunn når Moldskred og Rushfeldt satte opp farten.

Antiklimaks

Brann kom ut til andre omgang med en helt annen innstilling, og tok tak ui kampen.

Tromsøs Douglas Sequira og Branns Rodolph Austin (nr.3 fra høyre) ble begge utvist.

Tromsøs Douglas Sequira og Branns Rodolph Austin (nr.3 fra høyre) ble begge utvist av dommer Svein Oddvar Moen.

De satte etter hvert inn David Nielsen for å få mer trøkk på topp. Men det måtte likevel et nytt straffespark til før Brann fikk et nytt reduseringsmål.

Hassan El Fakiri falt i en duell, og dommeren dømte straffe. Bjarnason satte ballen på nytt sikkert i mål fra 11-meteren.

Det gav Brann ny giv, og de skapte også flere store målsjanser. Rodolph Austin headet i tverrliggeren et kvarter før full tid, og Azar Karadas' heading gikk hårfint utenfor.

To røde kort

Og i det klokka passerte 90 minutter, taklet Austin Douglas Squeira stygt. Det oppstod masseslagsmål, og dommeren delte ut ikke torøde kort - både Austin og Sequeira måtte gå av banen.

Tromsø har etter en litt treig start nå fått opp farten. For andre bortekamp på rad vant de med 4-2, og er i ferd med å forsvare det favorittstempelet mange tilla dem før sesongstart.

Brann spilte ingen direkte dårlig kamp, men forsvaret var sjanseløst mot herrene Moldskred og Rushfeldt, og forstod aldri hva som traff dem i det drøye kvarteret i første omgang.

Offensivt har de også mye å gå på, selv om de skapte en hel del, og nok føler at de ikke hadde marginene på sin side denne dagen. At det måtte to straffer til for at de i det hele tatt skulle score, sier også sitt.

Fornøyd TIL-trener

- Vi var dyktige til å variere søpillet vårt i første omgang, derfor scoret vi på kontringene. Og vi forsvarte oss meget godt da Brann kjørte fram tungskytset sitt i andre omgang, sa Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo.

Han syntes taklingen som utløste slagsmølet i sluttminuttene var stygg.

- Mine spiller reagerte naturlig, men man skal slevfølgelig holde hodet kaldt i en slik situasjon, sier Hlgmo, som selv var på veit ut for å roe gemyttene.

Skuffet over dommeren

Brann-trener Steinar Nilsen hadde et litt annet syn på kampen.

- Vi sovnet i første omgang, men det var mye positivt i den andre. Jeg er skuffet over dommeren, sier Nilsen.

Han utdyper:

- Taklingen i sluttminuttene var tøff, men fair. Det var de andre som stormet til og laget bråk.

- Og dessuten var det så mange stopp i spillet at han skulle lagt til minst ti minutter, sier Nilsen.

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem