Hopp til innhold

Saksøker for å stoppe anbudsrunde

Bergen Nordhordland Rutelag (BNR) mener en rekke krav til hurtigbåtruten mellom Bergen og Frekhaug/Knarvik er urimelige og diskriminerende.

MS "Hardangerprins" på Nøstet

GIKK I BARE TO MÅNEDER: BNRs hurtigbåt 'Hardangerprins' gikk i rute på strekningen Bergen - Frekhaug - Knarvik.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Nå går selskapet til søksmål mot Hordaland fylkeskommune. Skulle de få medhold i retten, kan det bety at den pågående anbudskonkurransen må stoppes og lyses ut på nytt, skriver lokalavisen Nordhordland.

– Først og fremst blir det reagert på alderskravet. Dersom det skal være slik at båter bygget før et bestemt årstall (2005) ikke lenger kan brukes, vil BNR sitte med en stor båtpark som går til skrap, sier advokat Lene Kristin Hennø til avisen.

Ble innstilt etter to måneder

I anbudskonkurransen er det også stilt krav til komfort og miljøvennlighet. BNR mener kravene utelukker mindre og mellomstore selskaper fra å søke.

Selskapet har selv hatt konsesjonen på ruten inntil nylig, og startet omsider opp trafikk på strekningen i desember i fjor, etter stort press fra både pendlerlaget og fylkeskommunen. Ruten ble innstilt allerede etter to måneder , på grunn av for lite passasjerer.

Åpner for båt fra nyttår

Fylkeskommunale Skyss avviser at det er gjort feil i anbudsutlysningen. Den nye konsesjonen på båtruten gjelder fra 1. januar 2014, men det er åpnet for båttrafikk på strekningen allerede fra nyttår .

Skyss har tidligere opplyst til NRK.no at det nå pågår forhandlinger med tilbyderne og at en beslutning i anbudsprosessen vil bli fattet rundt månedsskiftet.