Hopp til innhold

Én død og tre savnet i båtulykke i Etnefjorden

En polsk mann er funnet omkommet og tre andre er savnet i Etnefjorden i Hordaland. Båten deres er funnet kantret.

Redningsaksjon i Etne

Mange deltar i søk etter de tre savnede mennen, både på sjøen og langs stranden.

Foto: Svein Morten Hagen

Store styrker leter lørdag ettermiddag etter de tre mennene som er savnet. Både Røde Kors, Redningsskøyte og Seaking-helikopter leter på sjøen, og redningshunder søker langs stranden.

– De tre savnede er fremdeles ikke funnet. Søket fortsetter med uforminsket styrke, og vi har nå rekvirert et firma som vil skanne havbunnen, opplyser operasjonsleder Norunn Byrknes kl. 12.00.

Kl. 14.00 melder politiet at skipet som skal skanne havbunnen har ankommet stedet, og at skanningen straks settes i gang.

Mennene har vært savnet siden fredag ettermiddag.

– De fire la ut i en 14 fots åpen plastbåt i 15-16-tiden fredag. Båten er funnet kantret på sørsiden av Etnefjorden, opplyser redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) til NTB.

Sen surret rundt motoren

Båten mennene dro ut i ble funnet av lokale redningsmannskaper kl. 04.00 lørdag morgen. Båten ble funnet ved stedet Bjørgjo, et stykke ut i Etnefjorden. Det var ingen personer å se i området der båten ble funnet.

– Seaking-helikopteret meldte kl. 05.10 at en person var funnet livløs i sjøen i aktuelt søksområde, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Båten de fire mennene dro ut i er ikke blitt undersøkt enda, og politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til båtulykken.

– En sen er blitt surret rundt motoren på et vis. Men vi kan ikke si noe mer om dette før vi har fått undersøkt båten, sier operasjonsleder Norunn Byrkenes.

Båten fire menn var ute i på Etnefjorden

Båten de fire mennene var ute i ble funnet av lokale reningsmannskaper kl. 04.00 natt til lørdag.

Foto: Kjell Strand, Haugesunds Avis

Kamerat meldte mennene savnet

De fire mennene, som skal være i 20-årene, bodde i en campinghytte i Etne. En femte mann som også bodde i hytta, meldte de fire savnet rett før midnatt. Mannen som var igjen i hytta hadde først forsøkt å ringe kameratene, men alle mobiltelefonene gikk rett til mobilsvar.

Mennene leier hytte og båt i Etne. Da politiet kom til stedet ble det først gjort undersøkelser på hytteområdet og søkt i lokal båthavn. Ingen ble funnet og det ble da satt i gang en stor redningsaksjon.

– En av de fire er funnet omkommet i sjøen og det letes nå etter de tre andre, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: Hyttefolk i Osvågen sterkt prega

Leter i sjø og på strender

Ingen av mennene skal ha hatt redningsvester på seg da de la ut.

– Tre er fremdeles savnet. Vi holder på med redningsaksjon med uforminsket styrke og leter på sjø og strender, opplyser operasjonsleder Norunn Byrknes til NRK kl. 09.00.

– Hvor lenge vil redningsaksjonen pågå?

– Inntil videre holder vi på og håper at vi skal finne noen i live fremdeles, sier Byrknes.

Redningsaksjon i Etnefjorden

Både politi, Røde Kors og Seaking-helikopter deltar i søket i Etnefjorden.

Foto: Svein Morten Hagen

Søk i gang

– Vi søker i området med et Sea King-redningshelikopter. Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar også i letingen, sammen med flere lokale båter, forteller Våge ved HRS.

Mennene skal etter det politiet kjenner til ha vært turister og ikke ha hatt arbeid her i landet. Årsaken til forliset er ikke kjent.

– Det blåste kraftig sørøstlig vind i området tidligere på dagen i går, men de la ikke ut før i 15-16-tida og vinden skal da ha løyet. I går kveld var værforholdene gode, opplyser Vikse.

Både redningsskøyte og flere søksbåter leter lørdag ettermiddag fortsatt etter de tre som er savnet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.