Hopp til innhold

Stor pågang på buss og tog

Kundesentrene hos NSB og Nor-Way bussekspress har stor pågang. Folk som ikke kommer med fly strømmer til tog og buss.

Bergensbanen

Bergensbanen er en av strekningen NSB nå har stor pågang på.

Foto: Rune Fossum

– Det er ventetid på vår kundetelefon nå, og vi har hentet inn ekstramannskaper for å klare å svare på alle henvendelsene, sier informasjonssjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby.

Nå jobbes det med å planlegge hvordan de skal dekke folks behov fremover. I første rekke er det langdistansetogene det nå planlegges for.

Fulle tog på NSB

Stor pågang på tog på Oslo S

Foto: Svein Aronsen / NRK

Setter opp ekstratog

– Alle langdistansetogene våre er i ferd med å fylles opp og vi ser på muligheten for å sette inn ekstrakapasitet, sier han.

Torsdag ettermiddag settes det opp ekstratog mellom Bergen og Oslo.

– Vi setter opp et tog klokken 14.58 fra Bergen. Billettene ble lagt ut like før klokken 12, men de 400 plassene vil fylles fort opp, sier Lundeby.

Og fredag settes det opp et ekstratog fra Oslo til Bergen klokken 06.31.

NSB har hatt problemer med nettsidene sine på grunn av stor pågang.

– Dessverre er det litt problemer til tider, men vi prøver å holde dem oppe så godt vi kan. På telefonen er det fortsatt ventetid, men det er flere på jobb enn vanlig, sier han.

Hvor lenge flyplassene blir stengt er usikkert. På Vervarslinga for Vestlandet får NRK opplyst at den situasjonen vi har nå trolig vil vare minst til midnatt. Det er så langt de har prognoser nå.

LES OGSÅ: Vulkanaske stenger flyplassene

På Avinor sine nettsider oppdateres det med informasjon om hva som skjer: Avinor.no .

Bussene går

– Vi har en voldsom pågang på vårt kundesenter. Folk er svært opptatt av å finne en løsning for å komme seg dit de skal, sier administrerende direktør i Nor-Way bussekspress Bjørn Østbye.

Pågangen er størst ut fra Oslo og Bergen.

– Fra Bergen vil de til mørebyene og Trondheim og fra Oslo er trykket størst på bussene mot Kristiansand, Stavanger, Telemark og Haugesund, sier han.

Og siden pågangen er stor jobbes det på spreng for å skaffe busser og bussjåfører som kan betjene selskapets plassgaranti.

– Den gjelder også i dag, og vi skal gjøre vårt beste for å få folk dit de skal, sier han.

Ett unntak er det likevel dersom det blir streik blant bussjåførene.

– Strekningen mellom Stavanger og Bergen kan bli rammet av en eventuell streik og da kan vi desverre ikke garantere plass. Men dette gjelder altså bare dersom den pågående mekling fører til streik, sier han.

Men Flybussen står

Siden det ikke går fly innstilles Flybussen i Bergen.

I en pressemelding skriver de at det ikke vil gå busser mellom Bergen sentrum og Flesland fra klokken 13 torsdag.

De vil starte opp vanlig ruteplan så snart det er praktisk mulig når flyplassen igjen åpner for flytrafikk. De er nå i gang med å lage informasjon som skal henges opp på alle holdeplasser langs ruten i retning mot flyplassen.