Hopp til innhold

Fakkeltog til ingen nytte

Søndag demonstrerte 1800 for tunnel mellom Sotra og Bergen søndag. Men ordføreren i Fjell er ikke til å rikke.

Fakkeltog mot ny bro

STERKE MENINGER: Stor demonstrasjon for undersjøisk tunnel søndag ettermiddag. Demonstrantene frykter rasering av skolenes nærmiljø.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

- Jeg visste at det ville bli en kamp å anbefale noe annet enn tunnel, men jeg føler meg trygg på at den løsningen vi har diskutert oss frem til i formannskapet holder mål og er til det beste for barna våre, sier ordfører Lars Lie (H) til nrkhordaland.no .

Frykter rasering

Gårsdagens demonstrasjon var organisert av mødre på begge sider av Sotrabroen, som er redd nærmiljøet ved skolene Liljevatnet og Alvøen blir rasert dersom det blir bygget ny bro.

De mener undersjøisk tunnel mellom Sotra og Bergen er det beste alternativet.

LES MER: Fakkeltog for tunnel

Ordfører Lie lover at demonstrantene blir hørt, men signaliserer samtidig at gårsdagens demonstrasjon ikke vil veie særlig tungt i prosessen.

- Forteller ikke noe nytt

- Demonstrantene forteller oss ikke noe nytt. Dette er ting som er gjennomdiskutert i over 20 møter, og problemstillinger som er tatt på alvor. Det er jo ikke uventet at folk i nærmiljøet er observant på problemer som måtte oppstå, men jeg er litt skuffet over at man som politiker blir mistenkt for å ville rasere området hvor barna våre skal gå, sier Lie.

Venter protester uansett

Han mener politikerne i kommunen trygt kan gå inn for ny Sotrabro, og hevder det ville kommet kraftige protester uansett hvilken løsning som ble valgt.

- Jeg tror faktisk det er noe i folk som gjør at de som bor tettest innpå vil reagere enten det er snakk om bro eller tunnel. Man vil jo helst ikke ha den typen byggverk tett opp til sine egne eiendommer. Men jeg føler meg trygg på at den dagen valgt prosjekt står ferdig, og folk ser hvordan det er blitt, da vil det bli en helt annen mening rundt det, sier Lie.