Hopp til innhold

Vel hjemme i Norge

Sent i går kveld landet stortingsrepresentant Aksel Hagen på Gardermoen, etter at de sammen med fire andre norske Ship to Gaza-aktivistene ble løslatt fra israelsk fengsel.

Created by InfoDispatcher

Aksel Hagen landet på Gardermoen sent tirsdag kveld.

Aksel Hagen og Turid Thomassen

Aksel Hagen fikk en varm velkomst av kona

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Aksel Hagen (Sv) ble møtt med en varm velkomst på Gardermoen etter et lite vennlig møte med israelske myndigheter forrige uke.

– Det er en lettelse å være tilbake i Norge, fortalte en smilende Hagen.

Resten av de norske Ship to Gaza-aktivistene vil lande i Norge rundt sjutiden i kveld.

Varm velkomst

Det var kona Turid Thomassen som først fikk ønske Hagen velkommen hjem med en god klem og favorittmaten – bananer og lomper.

Hun sier tida etter «Estelle» ble bordet har vært hektisk. Thomassen sier hun ikke fikk ha direktekontakt med sin mann etter han ble fengslet

– De fratok Aksel telefonen, så det har vært litt skremmende å ikke helt viste hva som skjedde med han og resten av besetningen, forteller Thomassen.

Bordet i Egyptisk farvann

Hagen forteller at rundt 40–50 israelske soldater bordet skipet på vei til Gaza mens de fortsatt befant seg i egyptisk farvann.

– Vi gjorde den motstanden vi var forberedt på, men soldatene begynte å bruke elpistoler på oss ganske raskt. Da er det begrenset hvor lenge det er noen vits i å stå og ta imot den strømmen, sier Hagen, som er glad for at han var en av dem som ikke fikk strøm.

Soldatene fikk kontroll over skipet etter 40 minutter, og ble ført i havn i byen Ashdod hvor mannskapet ble fengslet.

– Vi fikk ingen tilgang til advokat eller kontakt med ambassade. Vi fikk heller ingen mulighet til å ringe hjem, så vi ble behandlet nærmest som terrorister, sier Hagen.

Vel hjemme i Norge sier Hagen han er glad for fokuset de har fått på Israels blokade av Gaza, og at de vil fortsette kampen om et fritt Gaza fra Norge.

PALESTINIANS ISRAEL/GAZA

Båten «Estelle» ble bordet av israelske soldater lørdag.

Foto: STRINGER / Reuters

Flere saker fra Innlandet