Hopp til innhold

– Alle var varslet om E6-sprengning

Menneskeliv kunne ha gått tapt da to biler fra Den kongelige politieskorte tirsdag kjørte gjennom en veisperring på E6 ved Stange og inn i et sprengningsområde for veiarbeid.

Spegning E6

Sprengningsarbeid på den nye motorveien gjennom Stange. (Arkivbilde)

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Bilene kjørte inn i det avsperrede området bare sekunder før sprengningen skulle skje. Ingen fra kongefamilien var med i bilene.

– Alle var varslet om at kortesjen kom, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Vidar Pedersen, som ikke kan si hva som sviktet.

Saken blir nå anmeldt, og skal etterforskes av Oslo politidistrikt.

– Alle varslet

– Operasjonssentralen i Hamar fikk i god tid i forkant melding fra Den kongelig ekskorten og Forsvarets spesialkommando (FSK) på Rena om at de skulle kjøre ekskorte sørover på E6. Da de ringte, var de ved Kolomoen, og ba om at veien ble holdt åpen på strekningen Espa-Minnesund. Dette var med tanke på den sprengningen som skulle skje litt lenger sør. Vi varslet Vegtrafikksentralen som igjen skulle formidle videre til entreprenøren som holder på på stedet der. Vi fikk forsåvidt klarsignal om at den sprengningen som skulle foretas klokka 14.00, skulle avventes til kortesjen hadde passert.

– Hva tror du har gått galt?

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg vet at både den kongelige ekskorte og FSK og politiet i Hedmark har gjort det vi skal. Så er det da et spørsmål hva som har skjedd videre. Det tør jeg ikke å svare på, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.