Hopp til innhold

– Peer Gynt-prisen må heves over partipolitikk

– Det er problematisk å nominere en aktiv politiker til Peer Gynt-prisen, sier arbeiderpartipolitiker, Gunnar T. Stenseng. Han reagerer på at statsminister Jens Stoltenberg er nominert til årets Peer Gynt-pris.

Ordfører i Nord-Fron, Gunnar Tore Stenseng

Gunnar T. Stenseng råder nominasjonskomiteen for Peer Gynt-prisen til å tenke seg om

Foto: NRK

Tidligere år har vi hatt en god, uskreven regel om at unngår å nominere sittende, aktive politikere.

Gunnar T. Stenseng

Gunnar T. Stenseng er tidligere leder av Stiftelsen Peer Gynt og tidligere medlem av nominasjonskomiteen til Peer Gynt-prisen. Han mener det er problematisk at statsminister Jens Stoltenberg er nominert til årets pris, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Det bør være åpenbart at det uheldig at sittende statsminister i en flertallsregjering er nominert når det er stortingsrepresentantene som stemmer over prisvinneren, sier Stenseng.

– Nominasjonskomiteen bør tenke seg om

Stenseng mener det dermed kan bli svært sannsynlig at det er Jens Stoltenberg som vil bli kåret til årets prisvinner. Han understreker at han ikke har noe imot statsministeren.

I alle år har unnlatt å nominere aktive politikere. Vi ønsket å heve Peer Gynt-prisen over partipolitikk for å kunne få breiest mulig oppslutning om prisen.

Gunnar T. Stenseng forklarer at han ikke vil blande seg bort i arbeidet til den nåværende nominasjonskomiteen, men han råder dem til å tenke seg nøye om.

Jo Nesbø, Marit Bjørgen, Jens Stoltenberg - nominert til Årets Peer Gynt 2011

Jo Nesbø, Marit Bjørgen og Jens Stoltenberg er nominert til Peer Gynt-prisen 2011.

Foto: Scanpix