Hopp til innhold

Delt helsefakultet kan velte alt

Styrelederen foreslår helsefakultet både i Elverum og på Gjøvik. Det kan velte hele Innlandsuniversitetet. Se forslaget til organisering her.

Video Delt helsefakultet kan velte alt

I dag la styreformann Ulf Christensen fram sitt forslag til organisering av et felles universitet i Hedmark og Oppland.

Tre høgskoler skal forenes, fordelt på seks steder, i to fylkeskommuner.

Dette ser ut til å bli stridens kjerne:

  • Hedmark krever at Østerdalen får et eget fakultet med helsefag i Elverum/Rena. Oppland vil ikke ha noen delt løsning og krever at Helsefakultetet skal deles i to avdelinger, i Gjøvik og i Elverum. De krever videre at begge disse avdelingene styres fra Gjøvik.

Nå er det klart at det er denne delte løsningen styreleder Ulf Christensen går inn for. Se hele forslaget til organisering her:

Diplomatisk fordeling

Det blir i alt seks fakulteter, et til hvert studiested. Sånn må det bli, hvis Innlandsuniversitetet i det hele tatt skal bli noe av, mener styrelederen.

Terningen Arena

Høgskolen i Elverum på Terningen Arena.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Høgskolen i Hamar pr. 22.4.10

Høgskolen i Hedmark, Hamar.

Foto: Knut Sveen, NRK
– I en ideell verden ville det vært en fordel å organisere helsefagene i et felles fakultet. Men slik situasjonen er, så har det ikke vært mulig å komme til en enighet om det, sier styreleder Ulf Christensen.

Han mener dette forslaget kan være en god startpakke, rett og slett for å klare å realisere Innlandsuniversitetet.

– På denne måten beholder vi de sterke fagmiljøene vi har på alle høgskolene, sier Christensen til NRK.

Landbruksutdanninga på Evenstad og Film- og TV-skolen på Lillehammer kalles ikke formelt et fakultet, men er på samme organisasjonsnivå i forslaget. Høgskoleavdelingen på Rena ses i ett med Elverum.

Rektor på Lillehammer

Ledelsen er fordelt mellom Lillehammer, Gjøvik og Hamar. Lillehammer får rektoren, mens Hamar får høgskoledirektøren og Gjøvik får forskningsdirektøren.

I tillegg får hvert sted hver sin prorektor; prorektor for utdanning i Hamar, prorektor for eksterne relasjoner på Lillehammer og prorektor for forskning i Gjøvik.

Se øvrig fordeling i faktaboksen over. I faktaboksen under kan du se forslaget til fordeling av studier på de ulike studiestedene.

Må bli enige fort

Video Pressekonferanse innlandsuniversitet

Mannen som nå har forsøkt å få på plass en modell som er spiselig for alle, mener altså at dette bør være en god startpakke.

Høgskolen i Gjøvik

Høgskolen i Gjøvik

Foto: Jorun Vang
Høgskolen i Lillehammer

Høgskolen i Lillehammer

Foto: Stein Schinstad / NRK

Styringsgruppa i prosjektet har nå 14 dager på seg til å bli enige. Det er den fristen de har fått fra fondet som styrer pengesekken. En godkjenningssøknad må sendes av gårde inne 28. februar.

Les også: