Hopp til innhold

Beklager publisering av omstridt bilde

Frp-politiker Johnny Wæhler fra Hamar beklager nå på det sterkeste å ha lagt ut et bilde på Facebook av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik.

Johnny Wæhler

Johnny Wæhler (Frp) ber nå om unnskyldning for å ha publisert et bilde på Facebook av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik.

Foto: Vibeke Haagensen / NRK

Under tittelen: ”En landssviker og en folkemorder” la Hamar-politikeren ut det omstridte bildet på sin Facebookside. Selv om han siden fjernet lenken til bildet, nektet han først å ha gått over streken.

Nå har Wæhler ombestemt seg. I en pressemelding beklager han handlingen:

«Jeg beklager også at jeg la ut bildet. Det skulle jeg aldri gjort. Jeg har også lært at man i Norge må være ytterst forsiktig med å vise til Breivik eller 22.7. 2011. Dette er et minefelt som jeg for fremtiden vil holde meg langt unna.»

Artikkelen fortsetter under bildet:

Frp-tabbe

Wæhler nekter for at han gikk over streken da han la ut lenken til dette bildet på Facebook.

Foto: Faksimile

– Feiltolket

Frp-politikeren legger noe av skylden for oppstyret rundt Facebookbildet på media, som han mener har feiltolket saken. I pressemeldingen forklarer han at det ikke er han selv som har laget montasjen, men at han fant bildet på Facebook.

«I ettertid har dette blitt fremstilt som om at jeg mener at Stoltenberg er en landsviker. Spesielt media har jobbet intenst for å prøve å henge meg ut og vrenge og vri på mitt budskap,» skriver Wæhler.

Han mener det likevel må være mulig å formidle et budskap om at Norges statsminister har sviktet i mange store og viktige saker, uten å bli hengt ut av media.

I kveld avgjør Hamar Frp om Wæhler skal ekskluderes etter det han har gjort.

Leder i Hedmark Frp, Geir Tjugum, har tidligere uttalt at det ikke er nok for Wæhler å be om unnskyldning i denne saken.

Sjokkerer igjen

Det er ikke første gang Johnny Wæhler sjokkerer med sine meninger på Facebook.

I august sa Wæhler at frustrasjonen Arbeiderpartiet skaper gjennom sin politikk gjør dem til medskyldige for terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Det føres en politikk som er frustrerende for mange. Arbeiderpartiet sitter i førersetet og må dermed ta sin del av skylda, på lik linje med andre partier og organisasjoner,sa Wæhler til NRK.

Frp-politikeren ble ikke ekskludert fra partiet etter disse utspillene.

– Men vi skal hjelpe ham med korrekturlesning før han sender leserinnlegg eller kommer med andre utspill i media, sa leder i Hamar Frp, Johnny Sterud.