Hopp til innhold

Letingen gjenopptas for fullt

Politiet melder om vanskelige leteforhold på grunn av stor vannføring og store mengder brevann i elva. Dette skaper dårlig sikt.

Det letes både med båt og helikopter etter kvinna.

Det letes både med båt og helikopter etter kvinna.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Det var i fem-tiden søndag morgen at kvinnen skal ha lagt på svøm i Lågen.

Innsatsleder Jon Gaarden ved Gudbrandsdal politidistrikt sier søket vil gjenopptas for fullt mandag morgen nå som de har flere mannskaper tilgjengelige. Foreløpig er det vanskelig å si noe om hendelsesforløpet:

– Det virker som hun har gått ut i elva av egen fri vilje. Utover det kan jeg ikke si mye, annet enn at det overhodet ikke er mistanke om noe kriminelt, sier Gaarden.

Hvordan er leteforholdene nå?

– Det er vanskelig å lete på grunn av dårlig sikt i elva. Det er høy vannføring og mye brevann, så dette gjør det vanskelig å få god oversikt.

Strategiske observasjonsposter

Store letemannskaper deltok i søket søndag, deriblant båtpatruljer, Røde Kors, et politihelikopter og frivillige mannskaper.

– Vi har hatt observasjonsposter ute i hele natt på strategiske steder fra Vinstra sørover til Harpefoss, sier Gaarden.

Han vil foreløpig ikke si noe om identiteten til kvinnen.

Svømte ut søndag morgen

Flere vitner har uavhengig av hverandre sett en yngre kvinne gå ut i elva ved Kåja på Vinstra klokka 05.07 søndag morgen.

Det har vært countryfestival på Vinstra denne helga, og stedet der kvinnen ble sett ligger rett utenfor festivalområdet.

Politiet har i løpet av søndagen fått inn flere savnetmeldinger fra bekymrede pårørende.

– Kan en av disse være kvinnen som ble sett i dag tidlig?

– Det er det for tidlig å si noe om, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Per Solberg.

Luftambulansen, Røde Kors, et politihelikopter og frivillige bistod i søket etter kvinnen søndag. Også raftere med raftingflåter er ute på elva for å lete etter henne.

Det letes med utgangspunkt fra Kåjå og sørover mot Harpefoss.

"Bading i elva livsfarlig"

Advarsel ved Kåja på Visntra
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Countryfestivalen har hatt over 4000 besøkende, og festivalområdet ligger rett ved elva. Kvinnen som skal ha lagt på svøm, gjorde det utenfor festivalområdet.

Daglig leder Trond Grøthe sier de har tatt hensyn til at festivalområdet ligger ved elva, og at de har gjort flere tiltak for å hindre ulykker.

– Hele festivalområdet er gjerdet inn med to meter høye gjerder. Dessuten har vi satt opp skilt både på festivalområdet og utenfor der det advares mot å bade i elva, sier Grøthe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.