Hopp til innhold

Krever å få rektor fjerna

Aksjonen Stopp Mobbingen ber nå kommunen i Nordre Land om å fjerne en rektor fra sin stilling etter at de i juni politianmeldte skolen for ikke å ha grepet inn i en mobbesak.

Tore Sveum

Leder i aksjonen Stopp Mobbingen krever at en rektor i Nordre Land kommune fjernes fra sin stilling.

Foto: Privat

Det skriver aksjonen i en pressemelding.

«I etterkant av denne anmeldelsen viser det seg at det har skjedd mye i kulissene fra rektors side. Jeg har hatt flere henvendelser ang forholdene ved skolen og rektors måte å ta opp problem på. Flere har gitt uttrykk for at det er ’helsefarlig’ å ta opp noe med rektor da det skal medføre rene personforfølgelsen»

Alvorlig sak

Det var i juni i år at aksjonen og leder Tore Sveum valgte å anmelde skolen for brudd på opplæringsloven §9a. Saken dreier seg om en gutt som har blitt utsatt for mobbing gjennom hele barneskolen.

– Saken inneholder drapstrusler, trusler med kniv og nedslåing av en elev. Den inneholder også forsøk på seksuelle overgrep, sier Sveum.

Sveum valgte derfor å politianmelde skolen.

– Ansvaret for disse bruddene ligger hos ansvarlig enhetsleder i kommunen, rektor, sier han.

LES OGSÅ:

Vil ha mobbeombud i alle fylker

Krever at rektor fjernes

Mandag ble det levert inn nok en politianmeldelse av samme rektor. Denne gang for krenkelse av foreldre basert på en bekymringsmelding til barnevernet, som rektor selv har sendt inn, ifølge Sveum.

– Rektor har valgt å sende en bekymringsmelding til barnevernet angående denne eleven og foreldrene. Bekymringsmeldingen som er sendt inn av rektor inneholder direkte løgnaktige opplysninger og denne forelderen føler seg krenket, sier Sveum.

Nå har Sveum og Stopp Mobbingen sendt henvendelse til kommunen hvor de krever at rektor fjernes fra sin stilling.

– Som leder av Norges største foreldregrupper krever, og forlanger jeg, at denne rektoren blir fjerna fra sin stilling øyeblikkelig, sier Sveum

– Dette er eneste måten kommunen som skoleeier kan vise befolkningen i Nordre Land kommune at de tar foreldre og barns ve og vel på alvor, sier han.

LES OGSÅ

– De hengte meg ut som hore på Facebook

Blir ikke kvitt mobbingen

Vil avvente

Men, Nordre Land kommune sier de ikke ønsker å fjerne rektoren ved den aktuelle skolen. Rådmann Jarle Snekkestad sier de vil avvente det hele til politietterforskningen er over.

– Jeg har registrert at Sveum og Stopp Mobbingen har lagt fram dette kravet, men det er ikke noe vi har vurdert. Det er naturlig for oss å avvente til etterforskningen er over, sier Snekkestad.

NRK har vært i kontakt med den aktuelle rektoren, som ikke ønsker å kommentere saken.