Hopp til innhold

Snøhetta tegner bygg ved Snøhetta

Arkitektfirmaet Snøhettas tegninger av bygget som skal stå nettopp ved... Snøhetta.

Tverrfjellhytta
Foto: Snøhetta

På oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord har Snøhetta tegnet et observasjons- og informasjonsbygg på Tverrfjellet i Dovre Kommune.

Bygget har grunnflate på 75 kvadratmeter og skal brukes til undervisning og naturveiledning for skoleklasser og besøkende til Villreinsenteret.

Bygget koster 4 millioner kroner. I tillegg kommer en på 1,5 kilometer, tilrettelagt for rullstolbruk. Vei, informasjon og parkering er beregnet til å koste 1,5 millioner kroner.

Spektakulært

Den spektakulære tomten på Tverrfjellet ligger på omkring 1250 moh og har utsikt mot Grisungdalen og Snøhetta-massivet. Tomten ligger i utkanten av Snøhetta villreinområde og det er også utsikt til villreinområdene Knutshø i øst og Rondane i sør.

De eksisterende bygningene på tomten skal rives i forbindelse med avviklingen av Hjerkinn skytefelt.


Arkitektonisk idé

Tverrfjellhytta, interiørskisse fra Snøhetta

Tverrfjellhytta, interiørskisse fra arkitektfirmaet Snøhetta.

Foto: Snøhetta

Slik beskriver Arkitektfirmaet Snøhetta ideen bak:

Naturlandskapet, kulturlandskapet og det mytiske landskapet danner basis for byggets arkitektoniske idé. Naturlandskapet er representert gjennom grunnfjellet, det mineralske.

Kulturlandskapet knyttes til verdier som vekst, endring og det organiske. Mytene og det åndelige landskapet knyttes til perspektiv og utsyn, og spenningsforholdet mellom en intim skala og det vidåpne høyfjellet.

Den åndelige dimensjonen stimulerer til ny refleksjon, kontemplasjon og ettertanke. Tverrfjellhytta skal gi utsikt til innsikt.

Opera og Ground Zero

Firmaet Snøhetta har blanta anna tegna Operaen i Oslo, og skal også bygge besøkssenteret på Ground Zero i New York.