Hopp til innhold

Fem siktet for bjørnejakt

En person sitter i politiarrest, etter at det ble skutt en bjørn ulovlig i Trysil.

Veg i Trysil med spor etter bjørn
Foto: Arild Myhre

- Etter omfattende etterforkning ved Trysil lensmannskontor, så er nå til sammen fem menn fra Trysil, siktet for å ha skutt bjørnen , fraktet den bort, elller medvirket til det. Det sier politifullmektig i Elverum, Henning Klauseie.

En av de siktede sitter i arresten i Hamar på grunn av fare for bevisforspillelse. Mannen blir sittende i politiarresten til lørdag, og blir deretter løslatt etter det er foretatt nye avhør.

Pågrepet

På onsdag og torsdag ble det foretatt pågripelser etter beslutning fra påtalemyndigheten. Da hadde politiet samlet tilstrekkelig bevis som var skjellig grunn til å mistenke de fem tryslingene.

Det var natt til 11. juni at det ble funnet blod og dyrehår ved Ørsjøsetra nord for Innbygda i Trysil. Prøvene fastslo senere at det var en bjørn, men det ble aldri ble funnet noe bjørnekadaver. En trysling tilsto at hans hunder fulgte etter en bjørn i området, men at han aldri skjøt bjørnen.

Vitner til skudd

Tre skolegutter som var på fisketur, hørte at det ble avfyrt skudd i området. Jegeren skal ha sagt til politiet, at han skjøt i luften for at hundene skulle komme tilbake.

Kan få fengsel

- De er siktet etter viltlovens § 3-2 . Den har en strafferamme på inntil to års fengsel. Etterforskningen har ikke avklart at jakten var planlagt, men slik vi har oppfattet de siktede i avhør, så er det ingenting som tyder på at bjørnen kom overraskende på de fem mennene, sier Klauseie.

Flere av personene som er siktet, skal ha tilstått ugjerningen og Klauseie sier at de har et godt håp om at saken vil bli fullstendig oppklart.

Det vil pågå videre etterforskning i saken.