Hopp til innhold

15 byruter innstilt

Mange sykmeldinger blant sjåførene har ført til 15 kanselleringer av bussruter i Tromsø i dag.

Frykter nybussene vil få trøbbel
Foto: Nyhetsspiller

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange sjåfører som er sykemeldt, men det er visst relativt mange, og det kan fremdeles dukke opp sykdom på sparket, sier rutekoordinator i Troms fylkestrafikk, Eirik Jensen til NRK.

Det er bussrutene 20, 21, 28, 34, 42 og 43 som så langt er rammet av kanselleringer. 15 avganger er så langt kansellert, og det kan bli flere.

– Vi må bare beklage at det har blitt sånn, sier Jensen.

Oppdaterer på nett

Han forteller at det vil bli lagt ut oppdatert informasjon om kansellerte avganger på sidene til Tromskortet.

Etter at Nobina tok over kollektivtrafikken i Tromsø 1. februar har det vært mye problemer med forsinkelser og kansellerte avganger.

Nobina hadde i forrige uke et møte med sjåførene for å gå gjennom skiftordninger som ga sjåførene svært lite tid mellom avganger for å hente inn eventuelle forsinkelser.

– Jeg ønsker ikke å spekulere i om det er årsaken. Vi har de samme rutene nå som før, sier Hallgeir Austli, driftsleder i Nobina.

Henter sjåfører

Nobina har hentet opp sjåfører fra Nobina sentralt på Østlandet og Vestlandet, og jobber med å få opp sjåfører fra Sverige og Østlandet.

– Hadde sykefraværet vært normalt ville vi klart å dekke opp de turene som står, sier Austli.

Han forteller at to av de annonserte kansellerte rutene har gått som normalt.

– Vi kan ikke love at alt er i rute i morgen tidlig, men jobber utover kvelden med å dekke opp med flere sjåfører, og håper det blir færre kanselleringer i morgen, sier Austli.

Allerede i sommer skrev NRK om at SV var bekymret for hva som ville skje når Nobina tok over kollektivtrafikken i byen.

Grunnen var at 70 sjåfører i en forstad til Stockholm valgte å si opp jobben i Nobina i Sverige på grunn av stress og dårlig arbeidsmiljø.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark