Hopp til innhold

Ny storm i vente mandag

Natt til mandag løyet vinden, men allerede på ettermiddagen vil det blåse opp igjen i de samme områdene som «Dagmar» har feid over.

– Det blir nok ikke lange hvilepausen, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk Insitutt til NRK.no.

– Rekker kanskje ikke å få strømmen tilbake

Ved 01.30-tiden natt til mandag konstaterte han at vinden var i ferd med å løye både i Møre og Romsdal og Trøndelag, som har vært hardest rammet av orkanen, og lenger sør og på Østlandet, hvor det blåste noe opp søndag kveld.

Men i Atlanterhavet er en ny front på vei innover mot den norske kystlinjen. Den kommer først til Rogaland og Hordaland utpå formiddagen, før den beveger seg oppover og tiltar i styrke. Innen den har nådd Stat og Møre og Romsdal, er sjansen stor for at vinden er oppe i sterk kuling eller liten storm. Trolig går den helt opp til Trøndelag, ifølge Johnsen.

Bilde frå campingplassen i Loen

STORE SAKER: Det er store skader over hele Nordvestlandet. her fra en campingplass i Loen.

– Ettersom det tydeligvis er store skader, er dette jo ikke bra for de som er rammet. Mange vil kanskje ikke rekke å få tilbake strømmen igjen før den nye stormen kommer inn, sier han.

Værfaste i fjellet

Det er likevel ikke snakk om vindstyrke så sterk at man ser seg nødt til å sende ut ekstremvarsel.

– Nå er vi oppe i sterk storm, det blir det ikke i morgen. Men det blir friskt, sier han.

For de som feirer jul i fjellet, kan det dessuten bli vanskeligere å komme seg ned enn planlagt. Fjellområdene i de aktuelle fylkene er spesielt utsatt, og med fare for storm i fjellet også i morgen, kan mange bli sittende værfaste.

– Det kan bli både tirsdag og onsdag før de kommer seg vekk derfra, for vi har både snø og snøfokk i vente, sier Johnsen.

AKTUELT NÅ