Hopp til innhold

Ber Granåsen søke VM

FIS-sjef Walter Hofer vil at Trondheim skal arrangere ski-VM så snart som mulig.

Walter Hofer, renndirektør hopp FIS
Foto: Tone Iversen / NRK

Det kom fram da den profilerte renndirektøren for hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS) inspiserte Granåsen mandag kveld.

Ingen hindring med Oslo i 2011

- Ja, jeg vil gjerne se Trondheim som arrangør av VM på ski igjen. Er det ønske om det her i byen, er min oppfordring at jobben med å bli kandidat starter med en gang. Første ledige mulighet er i 2015, sier Hofer til Adresseavisen.

Han synes ikke det er for tidlig å søke selv om Oslo arrangerer VM i 2011.

- Nei, nei. Val di Fiemme er da også arrangør ofte. Det er opp til arrangørene her i Granåsen å vise seg kvalifisert til oppgaven. Nå er hoppbakken her en av de mest moderne i verden og vil være det i minst 10-15 år fremover. Derfor skulle det ikke være noen problemer med å arrangere et nytt VM her, mener Hofer.

Video nsps_upload_2008_11_18_13_10_58_1321.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Godt fornøyd med Granåsen

Det var knyttet både spenning og usikkerhet rundt besøket til renndirektør Hofer i og med at det fortsatt pågår anleggsarbeider i anlegget. Det er kun to og en halv uke til det skal arrangeres verdenscuprenn i hopp og kombinert i Granåsen. Renndirektøren feide all tvil til side.

- Jeg er godt fornøyd med den jobben som er gjort her. Nå gjenstår bare detaljer før anlegget fremstår slik vi i FIS ønsker det, og det er jeg veldig glad for. Her er det gjort en god jobb, og nå mangler bare kulden og snøen. Men det skjønner også FIS at arrangørene ikke rår over. Det er ikke et problem
bare for Granåsen på denne tiden av året, og det påvirker ikke
vår tillit til Trondheim som arrangørsted, sier Hofer.