Hopp til innhold

Tregt salg av biobiler

Norske bilkjøpere løper ikke akkurat dørene ned hos bilforhandlerne for å skaffe seg en bil som kjører på miljødrivstoffet E85.

Pumpe E85

BIO-BIL IKKE PÅ TOPP: Hittil i år er det bare rapportert om 330 solgte biler som går på miljødrivstoffet E85.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Hittil i år har importørene bare rapportert om 330 solgte E85-biler.

Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken, OFV. E85-bilder kan kjøre med 85 prosents etanol-blandet drivstoff.

- Dette er veldig dårlige tall, sier Finn Tandberg, direktør i Bilimportørenes Landsforening til NRK Nyheter.

Tandberg er også styreleder i den nye norske kampanjen «Klimaveien», som jobber for å fremme miljøvennlig for å redusere CO2-utslippet fra veitrafikken.

For dårlige vilkår

Finn Tandberg

DÅRLIGE TALL: Finn Tandberg er ikke fornøyd med antallet solgte biobiler, men mener biobilkjøperne har for dårlige vilkår.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- E85-biler er foreløpig ikke så interessant for veldig mange. Det henger sammen med at disse biltypene er dyrere å produsere, det er få fyllestasjoner og avgiftsnivået på disse bilene er ikke spesielt lavere enn på en vanlig bil, sier Finn Tandberg.

I Sverige har myndighetene, ifølge Tandberg, innført gunstige ordninger som blant annet gratis passering i bomstasjoner, lavere avgifter og bedre firmabil-beskatning for å oppfordre firmaer til å satste på en miljøvennlig bilpark.

I nabolandet kan biobil-sjåførene også tanke drivstoff på langt flere E85-stasjoner enn i Norge.

Norges mest populære bio-bil

Ifølge tall fra Opplysningrådet for Veitrafikken er det bilmodeller fra fabrikanten SAAB som topper listen over de mest solgte biodrivstoffbilene i Norge.

Helt i toppen er bilmodellen SAAB 9-3 med 120 solgte biler, etterfulgt av SAAB 9-5, som det er solgt 80 av i Norge hittil i år.

Nederst på pallen står svenske Volvo med sine bio-biler C30, C40 og V50 med totalt 77 solgte så langt i år.

Utenfor pallen kommer fabrikanten Ford med modellene Focus og C-Max som er solgt i 53 eksemplarer i Norge så langt i år.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger