Hopp til innhold

Millionbrekk i urmakerforretning

Innbruddstyver tok seg i natt inn i en urmakerforretning i Ski Storsenter og forsynte seg med klokker for nærmere en million kroner. Det er 15. gang urmakeren blir utsatt for innbrudd.

Innbrudd Ski Storsenter

Innbruddstyver fikk natt til fredag med seg verdier for nærmere en million kroner fra en urmakerforretning i Ski Storsenter.

Foto: Ole Kristian Trana / Østlandets Blad

Tre personer maskert med finlandshetter tok seg inn i en urmakerforretning på Ski storsenter i natt. I løpet av få minutter tømte de montre for klokker. Politiet var på stedet kort tid etter at alarmen gikk 04.15.

– Etter hva vi har fått gjennomgått foreløpig så ser vi at det er tre personer som har vært inne i lokalene et par minutter før de forlot stedet, sier operasjonsleder i Follo-politidistrikt, Gisle Lindheim Sveen.

Les også: Flere innbrudd i Ski

Politiet ser nå på overvåkningsbilder fra stedet.

– Tilbakemeldingen jeg har fått fra patruljen som har sett på video fra overvåkningskameraer, sier det har gått relativt raskt for seg. Vi er i ferd med å gå igjennom video fra stedet nå for å få flere opplysninger.

15 innbrudd

Ifølge butikkeieren skal tyvene ha fått med seg verdier for nærmere en million kroner. Butikkeieren sier til NRK at han og kona har drevet urmakerforretninger i Ski i snart 30 år. I løpet av disse årene har de opplevd rundt 15 innbrudd i butikkene.

– Dette må være 15. gang jeg blir utsatt for noe slikt. Jeg har drevet butikk i mange år og dette skjer dessverre fra tid til annen. Tyvene har bare tatt de dyreste merkene og jeg antar at vi raskt kommer opp i verdier som overstiger en million kroner, sier en noe fortvilet butikkeier til Østlandets Blad.

Leter etter sølvgrå bil

Innbruddstyvene kan ha flyktet fra stedet i en sølvgrå bil.

– Det er også en bil som kan være koblet til innbruddet. Det er en sølvgrå Volkswagen Passat vi mener kan være aktuell, sier Lindheim Sveen.

Alle de tre personene skal ha brukt finlandshetter under innbruddet.

– Det er en med lys jakke med noe pels på og finlandshette, og så er det to mørkkledde personer, også de med finlandshette, sier Lindheim Sveen.

Det er foreløpig ikke klart hvor mye tyvene har fått med seg.

– Vi er i kontakt med eieren av urmakerforretningen og får oversikt etter hvert.

I søket etter den sølvgrå Passaten har politiet i Follo fått bistand av nabodistriktene og politihelikopteret fra Oslo.