Unge krefter har tatt over stafettpinnen i Miljøpartiet De Grønne etter landsmøtet i Bergen i helgen.

– Vi lover kompromissløs kamp for å kutte i klimautslippene, sier de nyvalgte talspersonene Hanna E. Marcussen (30) og Sondre Båtstrand (25).

I underkant av 50 grønne aktivister samlet seg til landsmøte denne helgen. Stemningen var i følge partiet selv preget av optimisme og tro på partiets fremtid. De grønne har det siste året opplevd stor vekst, og fått flere nye lokallag. Flere av de nye, engasjerte medlemmene deltok på landsmøtet.

Av det nyvalgte landstyrets ti medlemmer og varamedlemmer er den yngste 18 år og den eldste 43. Landets yngste partiledelse har et sterkt fokus på langsiktig politikk, skriver de i en pressemelding.

- Det er naturlig at vi føler større ansvar for konsekvensene av våre handlinger 50 år frem i tid, når vi selv kommer til å føle dem på kroppen, uttaler Sondre Båtstrand fra Bergen.

Landsstyremedlem Hanna E. Marcussen brukte anledningen til å rette et spark mot de øvrige partiene.

- Mens de andre krangler om hvor nye oljefelter skal åpnes og hvordan gasskraftverk skal se ut, kjemper vi konsekvent for fornybar energi, energisparing, satsing på miljøvennlig kollektivtransport og etterisolering av hus.

- Vi vil gjøre det enkelt for folk flest å velge miljøvennlige alternativer. For eksempel kjemper vi for sterkt reduserte buss- og togpriser og momsfritak på økologiske varer, sier Hanna E. Marcussen (Oslo).

I tillegg til talspersonene ble Tore Bergum (Ullensvang), Mardoeke Boekraad (Deanu-Tana) og Mira Svartnes Thorsen (Kristiansand) valgt til faste medlemmer av landsstyret.