Hopp til innhold

Egg og bacon-salget til værs

Nortura tjener fett på folks lavkarbodille. De produserer både egg og bacon, som folk bare vil ha stadig mer av.

Video Bytter potet med egg og bacon

I fjor økte salget av skivet bacon med 10 prosent fra året før. Hittil i år har det økt med 10 prosent sammenlignet med i fjor, og den siste måneden har det økt hele 15 prosent, opplyser Nortura.

Spiser tonnevis

De selger tonnevis med bacon hver dag. En kjøttsak som for mange har vært en harry greie, som tjukkaser og engelskmenn er spesielt glad i.

Men nå er harry blitt kult, og ifølge de som sverger til lavkarbo renner kiloene av om du spiser bacon så fettet glinser i ansiktet.

– Eggsalget eksploderer

Egg

Kokt variant av lavkarbopatron

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Nortura produserer også en av de andre lavkarbohitene – egg. Salget av det høna legger har vært stabilt i mange år, men siden januar har eggsalget økt med sju prosent.

– Sju prosent er en veldig stor økning i det ellers stabile eggsalget, og skyldes det vi kan kalle en typisk lavkarboeffekt, sier informasjonssjef Tor Olav Brandtz.

Han representerer selskapet som kan glede seg stort over at den tidligere tømmerhogger- og dagen derpå-retten egg og bacon, nå er karakterisert som slankemat av dem som avsverger karbohydrater.