Triztan Vindtorn - Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Skal ligge i åpen kiste

Han var ikke helt vanlig og begravelsen blir heller ikke A4. Triztan Vindtorn skal ligge i åpen kiste.

Familien til den nylig avdøde poeten Triztan Vindtorn ønsker at de som føler for det skal få ta farvel på en ordentlig måte. Derfor skal han ligge i åpen kiste på begravelsesdagen.

Les også: Triztan Vindtorn er død

Begraves 20. mars

- Det blir ingen A4-begravelse, og det er vel greit at han forlater oss i tråd med hvordan folk husker han. Han var en fargeklatt i bybildet, sier Lawrence Vindtorn, sønnen til Triztan Vindtorn.

20. mars skal Drammens poet og en av få norske surrealister begraves fra Bragernes kirke. Etter ønske fra sønnen Lawrence Vindtorn og den nærmeste familien skal Triztan Vindtorn ligge i åpen kiste en halv time før seremonien starter.

Lawrence Vindtorn - Lawrence Vindtorn, Triztan Vindtorns sønn. - Foto: Tina Brock / NRK

Lawrence Vindtorn, Triztan Vindtorns sønn.

Foto: Tina Brock / NRK

- Uvirkelig at han er borte

- Noen synes det er lettere å få en avslutning når man ser at han virkelig er der. Det er litt uvirkelig at han er borte. De som kommer langveisfra vil sette pris på å se han en siste gang.

Ikke vanlig

Rune Løvaas - Byråleder Rune Løvaas i Jølstad begravelsesbyrå forteller at åpen kiste ikke er vanlig i Norge. - Foto: Tina Brock / NRK

Byråleder Rune Løvaas i Jølstad begravelsesbyrå forteller at åpen kiste ikke er vanlig i Norge.

Foto: Tina Brock / NRK

Byråleder Rune Løvaas i Jølstad begravelsesbyrå har over 20 års erfaring fra begravelser. I Norge er ikke åpen kiste vanlig.

- Normalt pleier de nærmeste pårørende å samle seg rundt båren på et sykehus, forteller Løvaas.

Paradeseng er vanlig i andre land og kulturer, særlig når religiøse ledere eller statshoder begraves. Lawrence Vindtorn tror faren ville ønske en slik avskjed.

- Det er i tråd med hans ånd. Vi får la han være i lyset så lenge han kan, sier han.

(NRK)

Flere nyheter

Hør alle sendingene

NRK Østafjells, Drammen - Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Buskerud

Se TV-sendingene

NRK Østafjells logo

NETT-TV: Alle TV-sendingene fra NRK Østafjells

TV og radio

Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, vil få sitt internasjonale gjennombrudd i år. Og etter dagens testløp i Holmenkollen er det vanskelig å være uenig.
Veteranen Håvard Bøkko er revansjelysten. Han mener mange har mistet troen på hva han kan klare på skøytebanen. Men først vil han prøve på noe han aldri har gjort. Reporter: Harald Thingnes, foto: Harald Chr. Eiken, redigering: Nuño Duarte
Håndvask er viktig