Hopp til innhold

– Offentlig skole er ikke ønskelig

Skoleledelsen jobber nå på spreng for å skaffe nye skoleplasser til elevene ved Steinerskolen i Røyken. Dersom elevene blir flyttet til offentlig skole kan dette by på problemer.

Elever ved Steinerskolen i Røyken

FRUSTRERT: 83 elever venter nå på ny skoleplass etter at Steinerskolen i Røyken har gått konkurs.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det er håp for de 83 elevene ved den konkursrammede Steinerskolen i Røyken. Det var budskapet til usikre og spørrende elever og foreldre da det ble avholdt informasjonsmøte fredag.

– Vi vil ta kontakt med de andre Steinerskolene for å finne en løsning for så mange som mulig, sier pedagogisk leder Madelaine Brand ved Steinerskolen i Røyken.

Elever ved Steinerskolen i Røyken

MISTET SKOLEPLASSEN: Elevene fikk torsdag beskjed om at skolen deres har gått konkurs.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Hun sier at det også vil bli en mulighet å flytte elevene over til offentlige skoler, selv om det ikke er optimalt for alle.

– Steinerskolene har et helt annet skoleløp enn den offentlige skolen. Førsteklassingene vil dermed kunne flytte uten store utfordringer, men for tredjeklassingene vil det være nærmest umulig, sier hun.

– Vi må opprette plasser

Tone Kvåle som er inntaksleder for de videregående skolene i Buskerud sier fylkeskommunen vil strekke seg langt for å hjelpe elevene.

– Vi kan tilby plass for elever hjemmehørende i Buskerud på våre skoler, sier hun.

Tone Kvåle

VIL FINNE EN LØSNING: Inntaksleder Tone Kvåle vil prøve å skaffe plasser til elevene på andre Steinerskoler.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Ole Kristian Halvorsen og Hege Vestskog er som de andre foreldrene overraska over nedleggelsen, men gir ikke opp Steinersystemet.

– Dette kom som en overraskelse, men vi må se etter nye løsninger, sier Halvorsen.

– Offentlig skole er ikke noe alternativ fordi da må elevene ta opp igjen fag. Vi håper Steinerskolene i nærheten kommer til å tilby plasser, sier Vestskog.

– Dette har jeg aldri opplevd før

Skolen har hatt en vanskelig økonomi over lang tid. Og i en situasjon hvor elevtallet har falt over flere år, har skolen gjort flere grep for å spare penger. Men det ble hit og ikke lenger.

Fylkesutdanningssjefen i Buskerud Jan-Helge Atterås, sier han aldri før har opplevd at en privat skole har gått konkurs.

– Jeg kan jo bare forestille meg hvilke tanker og følelser man får beskjed om at skolen man går på har gått konkurs. Dette har jeg aldri opplevd før, sier han.