Dinosaurer lærte å fly ved å hoppe fra tre til tre

Ny oppdagelse kaster lys over hvordan dinosaurene utviklet seg til fugler.

Fugle-forfar Archaeopteryx hoppet sannsynligvis fra tre til tre

Fugle-forfar Archaeopteryx hoppet sannsynligvis fra tre til tre og brukte vingene til å sveve med.

Foto: Illustrasjon: Jakob Vinther

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Måkene og kråkene vi ser i dag har en felles stamfar blant dinosaurene. Den hadde primitive vinger som den slo ut og brukte til å sveve når den hoppet fra tretopp til tretopp.

Det viser nye undersøkelser av 155 millioner år gamle fugle- og dinosaurfossiler, forteller dansk forsker.

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)