Klimaendringer truer vinter-OL

Hvis prognosene for klimautviklingen i verden slår til, kan 2022 bli Oslos siste sjanse til å arrangere et vinter-OL.

Sotsji vinter-OL

De norske skøyteløperne Mari Hemmer, Ida Njåtun og Camilla Helene Hallås Farestveit sykler i snøfrie omgivelser utenfor skøytestadionet som brukes under OL i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Fabian Stang og OL-ringene på Holmenkollen

Fabian Stang foran OL-ringene på Holmenkollbakken som er et minne om vinter-OL i 1952. Skal Oslos ordfører få et nytt OL i hovedstaden, er 2022 siste sjanse, skal vi tro klimaforskerne.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bare seks av de 19 byene som har arrangert vinter-OL, kommer til å være kalde nok til vintersport om 70 år.

Lillehammer kan kanskje ha mulighet en stund til, mens byer som Sotsji, Garmisch-Partenkirchen, Grenoble og Chamonix er på grensen allerede i dag.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)